Resimli Harry Potter Kitabından Yepyeni Görüntüler Yayınlandı

harry potter ust

Ödüllü çizer Jim Kay tarafından çizilen yepyeni Harry Potter illustrasyonları görücüye çıktı.

Geçtiğimiz aylarda Harry Potter hayranlarını oldukça heyecanlandıran bir haber duyurulmuş, serinin İngiliz yayıncısı Bloomsbury, kitapların tümünü resimli olarak tekrar basacağını açıklamıştı. Önümüzdeki yedi yıl boyunca her yıl bir Harry Potter kitabını illustrasyonlu versiyonuyla yayınlamayı planlayan yayınevi, serinin ilk kitabı olan Felsefe Taşı’ndan ilk görselleri de gün yüzüne çıkarmıştı.

Bu özel baskının çıkmasına birkaç hafta kala kitaptan iki adet illustrasyon daha yayınlandı. Ödüllü ingiliz çizer Jim Kay tarafından çizilen illustrasyonların ilki Harry Potter karakterinin muhteşem bir portresi. İkinci görselde ise Harry ile birlikte büyülü motorsikletiyle Londra semalarında uçan Hagrid’i görüyoruz. Bu görüntülere hayran kalmamak mümkün değil gerçekten de, özellikle Jim Kay’in Harry Potter karakter yorumu tek kelimeyle nefis. Diğer çizimleri görmek için sabırsızlanıyoruz açıkçası.

JK Rowling ise kitaplarının bu denli başarılı bir biçimde görselleştirilmesinden oldukça memnun görünüyor ve bu konuda bakın neler söylüyor.

Jim Kay’in illüstrasyonlarını gördüğümde derinden etkilendim. Harry Potter’ın dünyasını yorumlama şekline bayıldım ve yeteneğini bu amaçla kullandığı için onur duydum.

110 adet renkli illustrasyonun yer alacağı Harry Potter ve Felsefe Taşı, ABD ve İngiltere’de aynı anda 6 Ekim tarihinde satışa sunulacak. Eh, darısı başımıza diyelim ve buradan Yapı Kredi Yayınları’na seslenelim. Umuyoruz ki, bu harika çalışmadan bizi de mahkum bırakmayacaklardır.

enhanced-25668-1441301180-13

enhanced-1711-1441301206-6

enhanced-11266-1441312804-6