Marvel’ın Totally Awesome Hulk’ı İle Tanışın

totally-awesome-hulk-ust

Marvel Comics yeni Hulk ’ı tanıttı. Kendisi Asya kökenli bir Amerikalı. Peki bilin bakalım kim? 

Marvel Comics uzun zamandır bir sır olarak sakladığı yeni Hulk’ı nihayet tanıttı. All-New, All-Different evreninde yer alacak karakterimizin adı artık Tottally Awesome Hulk (Muhteşem Ötesi Hulk)Bruce Banner’ın (devasa) ayak izlerinden giden yeni karakterimiz ise genelde Avengers çizgi romanlarında yardımcı karakter olarak gördüğümüz Amadeus Cho olacak.

Amadeus Cho, Marvel evreninde en zeki beşinci ya da altıncı kişi olarak kabul görüyor. Kendisi sayılı Hulk macerasında yer alan ve birkaç yıl önce Greg Pak’ın çok konuşulan The Incredible Hercules serisinde başrolü paylaşan Kore kökenli bir genç. Peki ya şimdi? Şimdilerde gama ile ilgilenmiş görünüyor.

Totally Awesome Hulk, Marvel tarihinde bir ilk oluyor. Koreli-Amerikan baş karakterimizin maceralarını Greg Pak yazarken Frank Cho çiziyor. Marvel editörü Axel Alonso Entertainment Weekly’ye verdiği bir demeçte kahramanımızı şöyle özetliyor:

Banner’ın hikayesini, omuzlarında Hulk’ın ağırlığı ile taşıdığı sorumluluğu uzun zaman boyunca görmüş olduk. Banner için, bu ağırlık kaya gibiydi. Cho içinse tüy gibi. Ve sanıyorum aradaki ayrım da burada. O Hulk olmayı seviyor. Bu yüzden ona ‘Totally Awesome Hulk’ deniyor. Ama şunu da söylemek istiyorum, o Marvel evrenindeki tek Hulk olacak. O Hulk olacak, yeşil Hulk, o olacak işte. Aynı Marvel evreninde tek bir Thor olması gibi. Sadece tek bir Hulk var ve o da Amadeus Cho. Ancak şunu söylemek istiyorum ki Banner için de anlatılacak bir hikaye var. Banner’ın hikayesi daha bitmedi. İnsanların “Ah, elemanlar Banner’dan nefret ediyorlar, onu sevmiyorlar ve bıktılar,” demelerini istemiyorum. Hayır, Banner’ı seviyoruz. Aslına bakarsanız Greg, Mark ve benim tartıştığımız şeylerden biri de buydu: Banner’ın hayatı artık omuzlarında yük olmadığı için ne kadar etkileyici olacak? Onun hikayesi ne? Bitmekten çok uzakta…

Axel Alonso’nun Banner hakkında düşündükleri ve planladıklarını anlatması ile bu yeni Hulk hakkında düşüncelerimiz biraz daha iyileşti. Bakalım neler göreceğiz efendim.

Greg Pak’ın yazdığı ve Frank Cho’nun çizdiği Totally Awesome Hulk Aralık ayında raflarda olacak.

Totally-Awesome-Hulk-Cover-02