Yeni Polisiye Dergisi 221B Geliyor!

221b

Edebiyat dünyamızın önemli eksiklerinden birisi de polisiye dergileri. Artık biz de kendi polisiye dergimize kavuşuyoruz. Ocak 2016’da 221B geliyor!

İki aylık olması programlanan dergi, yeni yılın ilk günlerinde bizlerle olacak. Dosya konuları bile belli: “Altın Çağ’ın Büyük Yanılgısı! ‘Altın Çağ’ ile ‘Kara Polisiyecilerin kavgasında kim haklı?

Derginin yayın kurulunda Ahmet Ümit, Sevin Okyay, Erol Üyepazarcı, Hüseyin Çukur, Özlem Özdemir, Algan Sezgintüredi ve Ece Özbaş gibi değerli isimler var.

Usta yazarları ve gençleri buluşturmayı amaçlayan dergi, polisiye edebiyatın mutfağı olmayı hedefliyor.

Sahaf köşesi, köşe yazıları, polisiye dizi/filmler, çocuk ve gençlik polisiyeleri, “ilk” eserlerin tanıtımı gibi bölümlerden oluşacak dergi 64 sayfa olmak üzere planlanmış.

Şimdiden belli olan bazı başlıklara da bir göz atalım:

Levent Cantek dört sayfalık bir polisiye çizgi öyküyle 221B’de olacak. Ahmet Ümit ise polisiye kuramı üzerine yazıyor. Fulya Turhan Dedektifler Ne Yer, Ne İçer?” adlı köşenin başına geçiyor. Polisiye roman bibliyofili Oğuz Eren,  sahaf polisiyelerini yazıyor. Celil Oker ise her sayıda şahane bir Remzi Ünal polisiyesiyle okurlarını selamlayacak!

221B dolu dolu içeriğiyle bizlerin polisiye açlığını bir müddet bastıracak gibi görünüyor. Yolları açık olsun.