Yol Açın, Hufflepufflar Geliyor!

hufflepuff-banner

J.K. Rowling, çekimleri şu aralar sürmekte olan Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerelerde Bulunurlar? filminin baş karakteri Newt Scamander’in Hufflepuff Binası’ndan mezun olduğunu açıkladı.

Bildiğiniz gibi Harry Potter serisinde tüm kahramanlar genellikle cesaretleriyle ünlü Gryffindorlar arasından çıkar. Başta kahramanımız Harry ve ailesi olmak üzere Albus Dumbledore, Hagrid, Profesör McGonagall, Sirius Black, Remus Lupin ve Weasley ailesi gibi bu evrende büyük işlere imza atmış pek çok kişi bu binadan çıkmıştır. O nedenle gerek okur gerekse de izleyici kitlesi arasında en popüler olan odur.

Ancak görünen o ki bu bir nebze de olsa değişmek üzere. Çünkü çekimlerine geçtiğimiz ay başlanan Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerelerde Bulunurlar? filminin baş kahramanı Newt Scamander bir Hufflepuff mezunu! Nereden mi biliyoruz? Rowling bizzat açıkladı da ondan:

Bu giderek Hufflepuff Çağı’nın başlangıcı gibi hissettirmeye başlıyor…

Serinin sadık takipçilerinin de bildiği gibi Hufflepuff Binası her zaman Gryffindor, Slytherin ve Ravenclaw’un biraz gölgesinde kalmıştır. Ama içlerinden Cedric Diggory ve Nymphadora Tonks gibi çok sağlam karakterlerin çıktığını da unutmamak gerekir. Lupin ile Tonks’un oğlu Teddy’nin de Hufflepuff’a gittiğini belirtelim.

Kim bilir? Belki de dürüstlükleri, çalışkanlıkları ve sadakatleriyle nam salmış Hufflepufflar nihayet hak ettikleri ilginin bir kısmına bu sayede mazhar olabilirler.