“Geleceğe Dönüş” Bizi Bir Kez Daha Geçmişe Götürecek

back-in-time

Sinema tarihinin en ünlü üçlemelerinden biri olan Geleceğe Dönüş, çekilişinin 30. yılı şerefine nostaljik bir belgesele kavuşuyor. Hem de neredeyse tüm oyuncularının ve yönetmenlerinin katılımıyla…

Çılgın doktorumuz Emmett Brown, dört tekerlekli zaman makinesini keşfedeli tam 30 yıl olmuş, inanabiliyor musunuz? Bir dönem televizyon kanallarımızda defalarca gösterilen ve hayatımızda önemli bir yeri olan bu kült klasik ilk kez 1985 yılında girmiş gösterime. Ve aradan geçen bunca zamana rağmen şarkılarıyla, replikleriyle, karakterleriyle, meşhur sahneleriyle ve tabii ki DeLorean’dan bozma zaman makinesiyle hâlâ unutulmazlarımız arasında yer almaya devam ediyor.

Peki Steven Spielberg ve Robert Zemeckis bu sonucu o zamanlardan öngörebilmiş miydi dersiniz? Akıllarında sahiden de popüler kültüre etki edecek bir eser mi çekmek vardı, yoksa tek yapmak istedikleri herkesin eğlenebileceği bir komedi-bilimkurgu filmi miydi? Peki ya diğer oyuncular? Filmin çekimleri esnasında neler yaşadılar? Gösterimin ardından başlarından neler geçti? Üçleme onların hayatına nasıl etki etti?

İşte tüm bu soruların ve çok daha fazlasının cevabını Back In Time adlı Geleceğe Dönüş belgeselinde alıyoruz. Yapımda yönetmenler Steven Spielberg ve Robert Zemeckis’in yanı sıra Michael J. Fox (Marty McFly), Christopher Lloyd (Dr. Emmett “Doc” Brown), Lea Thompson (Lorraine McFly) ve filmin müziklerine imza atan Alan Silvestri de yer alıyor. Ek olarak DeLorean’ın yapılışıyla ve popüler kültüre etkisiyle ilgili bilgiler de yer alıyor belgeselde.

Yapımı iki yıldır süren Back In Time çok manidar bir tarihte, kahramanlarımızın ikinci filmde geleceğe gittiği ve uçan arabalar ile uçan kaykaylarla dolu Hill Valley’e adım attığı 21 Ekim 2015’te (şaka gibi, değil mi?) gösterime girecek. Bunun yanı sıra kendisine DVD ve online olarak da ulaşılabilecek.