Nazlı Eray’ın ‘Pasifik Günleri’ne Yeni Baskı!

pasifik-gunleri-ust

Everest Yayınları, Nazlı Eray’ın baskısı tükenmiş kitaplarını yeni kapaklarla yeniden basmaya devam ediyor! Pasifik Günleri ile devam ettikleri seride es geçtikleri kitap kalmayacak gibi görünüyor.

pasifik-gunleri

Yeryüzünde Bir Sürgün adlı eseriyle tanıdığımız İspanyol yazar Juan Goytisolo, “Konularının özgünlüğü ile ayırt edilen yazarın okuru götürdüğü düş ve bilinmeyenin dünyası Dino Buzzati’yi akla getiriyor.” yorumuyla bizleri heyecanlandırıyor.

Eski model teneke robotlar, Japon mimciler, canlanan som altın Buda heykelleri… Nazlı Eray fantastik edebiyatın kraliçesi olmaya devam ediyor.

Fantastik Edebiyatın Kraliçesi Nazlı Eray’dan düşler ülkesine ve insan ruhunun derinliklerine bir yolculuk…

Ankara Şair Nedim Sokak’taki eski model teneke robot, aşktan ve sevmekten delicesine korkuyor. Yaşlı Japon mimci Kazuo Ono’nun her gece önün kılığına girerek yıllarca sahnede yaşattığı ünlü dansöz La Argentina’nın ateşli dansını izliyoruz. Tam bu sırada Alman yönetmen Werner Herzog’un kamerasıyla Pasifik’te patlamak üzere olan bir yanardağdan canlı yayın yapıyoruz. Hapishaneden kaçan eski bir tutuklu Yüce Mahkeme’de ifade verirken, som altından Buda heykelleri canlanıyor. Morfinman bir Çinlinin beynindeyiz şimdi. Umutsuz bir aşkın pençesine düşen Victoria karşılaşıp imparator Hiro Hito’nun sarayına doğru yolculuğa çıkıyoruz. Penang Adası ve dünya üzerindeki cennet Hawaii’den geçerek büyülü Uzakdoğu’yu keşfediyoruz.

Pasifik Günleri, düşsel bir yolculuk, insan ruhuna bir gezi rehberi…

Çiğdem Aldatmaz’ın yayına hazırladığı Pasifik Günleri’nin künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.