Ms. Marvel Sonunda Türkçe!

ms-marvel

G. Willow Wilson’ın ödüllü çizgi-romanı Ms. Marvel çok yakında Arkabahçe Yayıncılık etiketiyle bizlerle olacak.

Onun adı Kamala Khan… Kendisi Pakistan asıllı bir Amerikalı ve Marvel Comics’in ilk Müslüman süper kahramanı. 2013 yılında, Ms. Marvel’ın pelerinini kuşanan dördüncü kişi olarak çıkmıştı karşımıza. Ve tabiri caizse yer yerinden oynamıştı.

Eleştirilerin çoğunun nasıl olduğunu tahmin edebilirsiniz. Müslüman bir süper kahramana kim ihtiyacı vardı? Ms. Marvel’ın güçlerini bir ergene vermek de nereden çıkmıştı? Marvel Comics çok bozmuştu vs. Hatta Conan O’Brien bile bu konu hakkında Twitter’da bir espri yapmış, ama aldığı olumsuz tepkiler üzerine kaldırmak zorunda kalmıştı.

Buna rağmen senaryosunu G. Willow Wilson’ın kaleme aldığı Ms. Marvel daha ilk sayısından itibaren kendine çok büyük bir hayran kitlesi topladı. 2014’te Marvel Comics’in en çok satan çizgi-romanı olmakla kalmadı, New York Times Bestseller listesinde iki numaraya yerleşti. Bu yıl da tüm o çekişmelere ve olaylı oylamalara rağmen bunların hiçbirinden etkilenmeyerek Saga’yı geride bırakıp Hugo Ödülü’ne bileğinin hakkıyla ulaşmayı başardı. Hatta George R.R. Martin’in bile gözdesi kendisi.

İşte böylesine başarılı bir çizgi-roman Ms. Marvel. Ve kendisini çok yakında, ilk cildi Normal Değil ile ekim ayından itibaren Arkabahçe Yayıncılık etiketiyle bizler de okuyabileceğiz! Yayınevinin Facebook sayfasında kendisiyle ilgili hoş bir fragman bile yayınlanmış.

Sizi bilmiyorum ama ben kendisini okumayı dört gözle bekliyorum.