Neil Gaiman’ın Kısa Öyküsü “How To Talk To Girls At Parties,” Sinemaya Uyarlanıyor

neil gaiman ust

Neil Gaiman’ın “How To Talk To Girls At Parties” adlı kısa öyküsü, John Cameron Mitchell yönetmenliğinde sinemaya uyarlanıyor.

Bildiğiniz gibi şu aralar Neil Gaiman’ın başyapıtı American Gods’ın dizi uyarlaması için nefesimizi tuttuk bekliyoruz. Fakat onun için biraz daha sabredeceğiz gibi görünüyor, zira en son yayınlanan konsept resimleri dışında şimdilik elimizde herhangi bir bilgi yok, hatta dizinin başrol oyuncusu bile henüz netleşmiş değil. Biz onu heyecanla bekleyeduralım, Gaiman hayranlarını heyecanlandıracak yeni bir haber daha getirdik sizlere.

Yazarın en ünlü kısa öykülerinden biri olan How To Talk To Girls At Parties de sinemaya uyarlanma yolunda. 70’li yılların Londra’sında geçen, bilimkurgu türündeki bu öykü ilk olarak 2006 yılında yayınlanmıştı.

Punk bir okul çocuğunun müzik ve sanatı kaçış olarak kullanışı ile tur grubundan kaçıp galaksideki en tehlikeli yeri keşfetmek isteyen uzaylı bir kadın turistin hikayesinin anlatıldığı bu öykü ile Gaiman, 2007’de Hugo Ödülü’ne de aday olmuştu.

How To Talk To Girls At Parties’in film uyarlaması uzun zamandır gündemdeydi aslında, fakat çekileceği kesin değildi. Son gelen haberlere göreyse çekimleri bu sonbaharda resmen başlıyor. Filmin oyuncu kadrosu ise tam bir yıldızlar geçidi. Elle Fanning (Maleficent), Nicole Kidman ve Alex Sharp’ın başrolleri üstleneceği yapımın yönetmen koltuğundaysa John Cameron Mitchell (Rabbit Hole, Shortbus) bulunuyor.

Alışıldık Gaiman hikayelerinden oldukça farklı olan bu sıra dışı hikaye bakalım beyazperdeye ne şekilde yansıyacak göreceğiz.

Bu kısa öykü ilginizi çektiyse eğer, şu an olsa da okusam dediyseniz, kendisine Neil Gaiman’ın resmi sayfasındaki bu adresten ulaşabilirsiniz.