Pasific Rim 2 Süresiz Olarak Durduruldu

pacific-rim-ust

Guillermo del Toro’nun tercihine ve çekimlerinin başlangıç tarihinin belli olmasına rağmen Pacific Rim 2’ye durdurma kararı geldi.

Guillermo del Toro’nun Justice League: Dark yerine Pasific Rim 2’yi çekmeyi tercih etmesinin üzerinden henüz çok geçmedi. Hemen ardından çekimlerin başlangıç tarihi kasım ayı olarak ilan edilmişti. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı ve Universal ile Legendary Pictures (Del Toro’nun film şirketi) arasındaki anlaşmazlık projeyi durdurma noktasına getirdi.

Blackhat (2015) ve Seventh Son (2014) filmlerinin başarısızlığının da bu anlaşmazlıkta bir payı var elbette. Görünüşe göre Pasific Rim’in diğer ikisine nazaran yakaladığı büyük başarıya rağmen, devam filminin potansiyel finansörlerin, özellikle de Çin’dekilerin aklını çeleceği düşünülmüyor. Başka bir deyişle, Pasific Rim’den bağımsız olan bu iki filmin başarısızlığı stüdyonun elini kolunu bağlıyor.

Gelişmeler ardı ardına gelirken yaşanan bu talihsizlikle birlikte süresiz bir bekleme sürecine girildi. Aynı gün içinde Gambitin yönetmeninin de filmden ayrılmasıyla merakla beklenen filmler arasında deprem yaşanıyor diyebiliriz.