Star Wars’un Yeni Nesil Droidi BB-8, Disneyland’i Ziyaret Etti!

bb 8 ust

Star Wars Episode VII’nin sevimli androidi BB-8, Disneyland’i ziyaret etti. Biz de kendisine bir kez daha aşık olduk!

Bu yılın merakla beklenen filmi Star Wars: The Force Awakens’ın en popüler karakteri şimdiden belli oldu malumunuz, android BB-8. İlk olarak fragmanda karşımıza çıkan bu sevimlilik abidesi android herkesin dikkatini üzerinde toplamıştı. Fakat geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Star Wars Güç Günü’nde BB-8’in oyuncağının satışa sunulacağı haberi Star Wars cephesinde resmen bomba etkisi yarattı ve oyuncak bir anda herkesi kendine aşık etti.

Disney ile robot şirketi Sphero işbirliği sonucu ortaya çıkan BB-8’in diğer androidlerden farkı özgürce hareket edebilmesi ve ses komutlarınızı algılayabiliyor olması. Ayrıca akıllı telefonunuza indirebileceğiniz bir uygulama sayesinde kendisini kolayca kontrol edebiliyorsunuz. Arttırılmış gerçeklikle desteklenen uygulaması sayesinde size hologram benzeri görüntülü mesajlar sunmayı da ihmal etmiyor.

Biz BB-8’e henüz kavuşamadık, çünkü ülkemizde satışa sunulması için biraz daha beklememiz gerekiyor, zira en geç ekim ayı sonunda piyasaya çıkacağı söyleniyor. Öte yandan yurt dışındaki şanslı Star Wars hayranları çoktan oyuncağı satın alıp keyfini sürmeye başladı bile. Hatta bizi kıskançlıktan çatlatacak videolar yayınlamaya başladılar.

Bunlardan biri de BB-8’ini alıp dünyanın mutluluk merkezi olan Disneyland’e götüren bir Youtube kullanıcısı, Keith Lapining. Ortaya aşağıdaki sevimli mi sevimli video çıkmış. BB-8’imiz ana kapıdan geçip parkı keşfetmeye koyuluyor ve Jedi savaşçılarından tutun da Disney prensesine kadar herkesi ziyaret ediyor. Günün sonunda da şarj cihazının yolunu tutuyor.

Açıkçası Star Wars: The Force Awakens’ı bu android sayesinde daha da bir merakla bekler olduk biz. Hele de JJ Abrams’ın “Filmde gördüğünüz gerçek, fiziksel bir makine, bilgisayar üretimi değil” demesi merakımızı iyice cezbetti diyebilirizNeyse, lafı fazla uzatmadan sizleri bu eğlenceli mi eğlenceli video ile baş başa bırakalım. İyi seyirler.