Neil Gaiman’ın Yokyer’i Yeniden Televizyona Uyarlanıyor!

neverwhere

Açlık Oyunları serisinin yönetmeni Francis Lawrence, Neil Gaiman’ın en ünlü ve en çok sevilen eserlerinden biri olan Yokyer’i yeniden televizyona uyarlama hazırlığında.

Neil Gaiman bu sıralar Hollywood’un gözde yazarı. Bildiğiniz gibi önce Amerikan Tanrıları’nın Starz kanalı tarafından hayata geçirilecek olan dizi projesi, ardından da Nicole Kidman ve Elle Fanning gibi oyuncuların başrollerde olacağı How To Talk To Girls At Parties’in sinemaya uyarlanacağı haberi gelmişti son zamanlarda. Hatta Joseph Gordon-Levitt’in çok uzun zamandır çekmeyi planladığı bir Sandman filmi ve BBC’nin şu an hazırlık aşamasında olduğu bir de Anansi Çocukları dizi projesi bile var.

Ama görünen o ki önümüzdeki yıllarda Gaiman uyarlamaları bunlarla sınırlı kalmayacak. Geçtiğimiz günlerde Deadline’ın verdiği habere göre yazarın en ünlü ve en çok sevilen eserlerinden biri olan Yokyer de yeniden televizyona uyarlanıyor.

Dizinin pilot bölümünün yönetmenliğini üstlenecek isimse The Hunger Games filmlerinden tanıdığımız Francis Lawrence. Fakat şu an Lawrence’ın yöneteceği hali hazırda iki adet film var, Red Sparrow ve The Odyssey.  O sebeple dizi projesine yakın zamanda başlayıp başlayamayacağı biraz şüpheli görünüyor.

Öte yandan Yokyer‘in ilk dizi uyarlaması, dönemin teknik açıdan yetersiz kalması sebebiyle romanın fantastik dünyasını layıkıyla ekrana aktaramamıştı. Fakat bu defa böyle büyük çaplı bir proje ile karşımıza çıkacak olması oldukça sevindirici.

Hatırlayacağınız üzere Yokyer, ilk olarak 1996 yılında BBC tarafından 6 bölümlük bir mini dizi olarak yayınlanmış, daha sonra Gaiman kendi yazdığı senaryoyu genişleterek roman haline getirmişti. Eserin geçtiğimiz yıllarda aralarında Beneditch Cumberbatch, Christopher Lee ve James McAvoy gibi isimlerin seslendirme kadrosunda olduğu BBC Radio4’te yayınlanmış bir radyo oyunu da mevcut.

Fakat her ne kadar bu oldukça güzel bir haber olsa da, tahmin ediyorum ki hayranları en çok mutlu edecek film Sandman olacaktır. Neil Gaiman fanatiği olarak hangimiz yıllardır bunun hayalini kurmuyoruz ki? O sebeple sana sesleniyoruz sevgili Joseph Gordon-Levitt, elini çabuk tut artık!