Yeni Hayalet Avcıları’na İki Eski Takviye Daha: Ernie Hudson Ve Annie Potts

ernie-hudson-annie-potts-ghostbusters

İlk iki Hayalet Avcıları’nda Winston Zeddemore rolüyle izlediğimiz Ernie Hudson ile Janine Melnitz’i canlandıran Annie Potts da All Female Ghostbusters kadrosuna katıldı.

Janine: UFO’lara, astral yansımalara, zihinsel telepatiye, altıncı hisse, duru görüye, hayalet fotoğrafçılığına, telekinetik harekete, tam transa geçen medyumlara, Loch Ness canavarına ve Atlantis teorisine inanır mısın?

Winston: Ah, eğer işin içinde düzenli bir maaş varsa söylediğiniz her şeye inanırım.

1984 yılında çekilen ilk Hayalet Avcıları’nda, ekibin çatlak sekreteri Janine ile gerçekleştirdiği iş görüşmesinde bu sözlerle hayatımıza girmişti Winston Zeddemore. Bu rol esasen Eddie Murphy için yazılmış, ancak ünlü oyuncu Beverly Hills Polisi’nde oynamaya karar verince ibre Ernie Hudson’a dönmüştü. Hâl böyle olunca da başlangıçta ekibin en zeki ve zıpır üyesi olarak tasarlanan karakterin yapısı değişivermiş doğal olarak. Ama iyi ki de öyle olmuş!

Ekibin diğer üç üyesinin aksine profesör olmayan, mantığın sesi rolünü üstlenen, daha “bizden” bir karakterdir çünkü Winston. Onu bu kadar çok sevme sebeplerimiz de tam olarak bunlar zaten.

İşte o rolle kalbimizi kazanan ünlü aktör Ernie Hudson, çekimleri şu aralar süren yeni Hayalet Avcıları filminde oynamayı kabul etti. Kendisi daha önce tüm üyeleri kadınlardan oluşan bir Hayalet Avcıları filmine olumsuz baktığını açıklamıştı. Ancak görünen o ki Dan Aykroyd ile Bill Murray’in kadroya katılmasıyla o da bu işin cazibesine daha fazla karşı koyamadı.

Öte yandan ekibin bir hayli sıra dışı sekreteri Janine Melnitz’e hayat veren Annie Potts da bu haberden sadece birkaç saat sonra filmde yer alacağını resmen açıkladı. Janine de tüm o tuhaflıkları, iğneleyici lafları ve Egon’a olan aşkıyla zihinlerimize kazınan bir karakter olmuştu. Ancak yeni ekibin sekreteri rolünü Chris Hemsworth (Thor) canlandıracağından bu kez kendisini bir otel resepsiyonisti olarak izleyeceğiz.

Bununla birlikte, tıpkı Aykroyd ve Murray gibi, Hudson’ın da filmde nasıl bir rol alacağı kesinleşmiş değil. Herkes soluğunu tutmuş bir vaziyette eski rollerini üstlenmelerini umuyor. Ama üçünün de çok küçük rollerle karşımıza çıkmaları daha olası gibi görünüyor.

Hudson ve Potts’un kadroya katılmasıyla birlikte orijinal ekipte olup da yeni filmde yer alacağı (henüz) açıklanmayan sadece iki kişi kaldı: Sigourney Weaver ve Rick Moranis. Bildiğiniz üzere Harold Ramis geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılmıştı, hayatta olsa o da katılırdı belki de. Kim bilir?

Yeni Hayalet Avcıları’nın 15 Temmuz 2016’da sinemalarda boy göstermesi bekleniyor.