Evde Tek Başına, 25. Yıldönümüne Özel Olarak Geri Dönüyor

home-alone-ust

Ama yaban ellerde, Amerika’da yapıyor bu dönüşü.

90’ların harikalarından biri de Evde Tek Başına (Home Alone) adlı o film değil miydi? Eğer onu hatırlıyor ve onu izlediğinizdeki tüm o fırlama duygulara kapılıyorsanız, hazır olun, çünkü tam 25 yıl sonra evde tek başımıza neler yapabileceğimizi tekrar keşfedeceğiz!

Tamam, tamam. Bu güzel etkinlik Amerika’da gerçekleşecek, peki bizi bunu ülkemizde yapmaktan ne alıkoyabilir? Tam da 25. yıldönümünde kendimiz evimizde bu filmi “yeniden” izleyip onu anamaz mıyız? Yaparız yahu!

Evde Tek Başına, 90’lar deyince akla gelen filmlerden biri olmasının yanı sıra, aynı zamanda harika bir başarıya da sahip. Çıktıktan sonra 12 hafta boyunca 1 numarada kalmış bu film, The Hangover Part II gelene kadar en çok hasılata sahip komedi-aksiyon filmiydi.

Bu filmin başarısında şaşılacak pek de bir şey yok aslında. Ne de olsa yönetmen koltuğunda Chris Columbus, yani Mrs. Doubtfire‘ı yönetmiş ve The Goonies ile Gremlinler‘i yazmış biri vardı. Bu üç filmin adını anmak bile içinizdeki bir teli titretti, değil mi? Dahası, senaristliğini John Hughes yapmıştı ki, kendisi köpek Beethoven‘ın maceralarını, Afacan Dennis‘in filmini ve Bebek Firarda‘yı kaleme alan kişidir.

Fiyuuu, her yerden 90’lar efsaneleri fışkırıyor! O zaman hadi tarihlere göz atalım.

8 ve 11 Kasım akşamları yayınlanacak filmde, Kevin McCallister‘ın çocukluğu bir kez daha evde tek başına haydutlara türlü oyunlar oynayacak, onları ev aletleriyle bin bir çeşit tuzaklar kuracak. Biz de o tarihlerde evimizde çocukluk kahramanımızla geçmişi yad edebiliriz.