Marmara Çizgi’den Bayram Şekerleri: All New X-Men 3 ile Yalnız Kurt ve Yavrusu 14

marmara-yeniler-ust1

Bu bayram şekerleri sözünü de hunharca Marmara Çizgi’den çaldık.

Gün geçmiyor ki çizgi roman adına ülkemizde yüz güldüren gelişmeler olmasın. Bu defaki güzel haberler Marmara Çizgi’den geldi. Hem de bayramımızı tatlandıran şekilde!

Yalnız Kurt ve Yavrusu, hızını hiç kesmeden 14. cildiyle devam ederek ilk mutluluğumuz oluyor. Sinematik kıvamındaki çizimleriyle kiralık katil Ogami Itto (Yalnız Kurt) ve oğlu Daigoro’nun (yavrusu) maceralarına devam ediyoruz. Yine tüylerimiz diken diken, yine Edo devri Japonya’sında kiraz çiçeklerini soluyor ve yine insan denilen canlıların arasında intikam yolunda yürüyoruz. Bekle bizi Yagyu! Sana bir adım daha yaklaştık!

Yalnız Kurt ve Yavrusu #14’ün çevirisi Emre Yavuz’a ait. Tanıtım metni şöyle:

Yalniz Kurt ve Yavrusu #14Alevler yakınlaştıkça ateş de sıcaklaşıyor. Suikastçi ronin Ogami Itto, yozlaşmış Yagyu klanının mektubunda yazan gizli mesajları ortaya çıkarabilme yolları ararken arkasında kandan bir nehir bırakıyor. Başka bir yerdeyse utanca düşmüş bir kadın, kocasını, öz çocuğuna isim koyması için durdurmaya çalışıyor ama adamın işi ve onuru buna izin vermiyor. Daigoro kendine seppeku yapmak zorunda kalmış bir samurayla arkadaş oluyor ve genç bir oyun arkadaşının onurunu koruyor. Yalnız Kurt ve Yavrusu, intikamın ve cevapları kan ve
mürekkeple yazılmış soruların peşinde ülkeyi arşınlarken dünya dönmeye devam ediyor.

Diğer güzellikse X-Men cephesinden geldi. Yepyeni tasarımlarıyla karşımıza çıkan All New X-Men serisinde sıra 3. ciltte ve adı da Boyu Aşan İşler.

Tulgan Köksal tarafından çevrilen bu ciltte, adımız gibi bildiğimiz X-Men üyelerini genç hallerini günümüz dünyasında görüyoruz. Ama bu çağda tutunmaları oldukça zor. Fakat onlar deniyor, çabalıyor ve bakın ortaya neler çıkıyor:

x all new man 3Günümüze getirilen genç X-Men üyeleri, kendileri için hayal ettikleri geleceklerle hiçbir ilgisi olmayan ve aynı anda hem hayrete düşüren, hem de rahatsız eden günümüz dünyasına uyum sağlama çalışmalarına devam ediyor. Jean Grey güçlerinin sınırlarını zorladığında hem kendisini, hem de X-Men’in geri kalanını temellerinden sarsacak ve genç X-Men’den biri aralarından ayrılıp yetişkin Cyclops ve onun devrimci ekibine katılacak! Mastermind genç Jean’i hedef aldığında tarih tekerrür mü edecek? Ayrıca: genç X-Men üyeleri kendilerini Uncanny Avengers ile karşı karşıya bulduklarında genç Cyclops, bir daha asla göreceğini düşünmediği kardeşinin yetişkin halini görecek! Kimse bize zaman yolculuğu teorilerini anlatırken bu tip şeylerden bahsetmemişti!

Beğenilen yazar Brian Michael Bendis, X-Men’in geleceğini -ve geçmişini- belirlemeye devam ediyor!Bu ciltte Brian Michael Bendis tarafından yazılıp Stuart Immonen ve David Lafuente tarafından çizilen All New X-Men #11-15 sayıları bir araya getirilmiştir.

Afiyetle okumak için sabırsızlandığımız bu ciltlerle kendimize birer bayram hediyesi vermiş olacağız gibi görünüyor.

Durmak yok, çizgi romana devam!