Pottermore Sitesi Yenileniyor, Yeni Öyküler ve Potter Ailesi Soyağacı Açığa Çıkıyor!

J.K. Rowling

Şu sıralar Harry Potter dünyasının adresi Pottermore’da büyük değişiklikler söz konusu. J.K. Rowling’den gelen yeni öyküler de cabası!

Yepyeni ve sade tasarımıyla yenilenen Pottermore sitesi birçok sürprizi de beraberinde getirdi. Yeni sitenin logosu yaratıcısı J.K. Rowling’in kendi el yazısını taşımakla birlikte, sitenin eski halinden bazı şeyler gitti, bazılarıysa yerinde kaldı. Mesela Seçmen Şapka bizleri yine doğru binaya atamaya devam edecek. Binalar arasında düzenlenen kupa da yerli yerinde, iksir sınıfı da cabası. Dahası, şu an üzerinde çalışılmakta olan bir “kendi patronusunu keşfet” uygulaması da gelecek!

Yeni site Rowling’den yepyeni öyküler içerdiği gibi; filmler, oyunlar (site içi), karakterler, mekanlar ve bunların geçmişiyle ilgili hikayeleri de kapsıyor. Yani bu sade tasarımla birlikte çok daha fazlasına kavuşacağımız söyleniyor. Ama bunlar yetmez diyorsanız (ki yetmesin zaten) sitenin yeni haline dair pek çok sorunuzun cevabına şuradan ulaşabilirsiniz. Bakın sitenin kendisi size yeni halini nasıl anlatıyor.

Şimdi gelelim asıl merak edilen kısma: Yeni öyküler!

Bugüne kadar Potter ailesine dair bildiklerimiz James, Lily ve Harry Potter’dan ileri gitmiyordu. J.K. Rowling de bunu görmüş olacak ki, Potter aile soyağacında bir revizeye gitti ve yeni siteyle birlikte bizlere Potter ailesini anlatmaya başladı. Ve bizler de yazarın kaleme aldığı ilk aile hikayesini sizler için çevirdik!

Hadi iştahınızı kabartmak adına Potter soyadının çıkış noktasına sizler için değinelim:

Potter büyücülük ailesinin kökeni, on ikinci yüzyılda yaşamış Stinchcombelu büyücü Linfred’e, o civarda oldukça sevilen, eksantrik bir adama dayanır. Lakabı “Potterer” (ufak tefek işlerle uğraşan kişi) zamanla bozularak “Potter” hâlini almıştır.

Bu gibi bilgiler ve daha nicesini içeren ilk Potter hikayesinin çevirisine buradan ulaşabilirsiniz.

Bunun yanı sıra hemen şuradan ulaşabileceğiniz Potter ailesi öykülerinde (sayfa sonunda diğer seçenekler çıkıyor) başka ilginç ayrıntılar da ediniyoruz. Yeni bilgiler eklendikçe geri kalanını da sizler için yakın zamanda çevirmeyi düşünüyoruz.

Eğer daha önceden göz atmadıysanız yine sizler için çevirdiğimiz Dumbledore’un Ordusu Quidditch Dünya Kupası Finalleri’nde Tekrar Toplanıyor , Dolores Umbridge’in Hikayesini, Draco Malfoy’un Genişletilmiş Biyografisini ve Harry’nin 35. Yaş Gününe Özel Pottermore Hediyesi gibi eski Pottermore öykülerini de sitemizden okuyabilirsiniz.

Yeni sitenin bize bir dolu merak edilen sorunun cevabını ve daha nice öyküler getirmesini dileriz!