Editörlük ve Yayıncılık Atölyesi’nin Kayıtları Başladı

akademi-jurnal

Gün geçtikçe büyüyen yayıncılık sektöründe çalışanlar ve çalışmak isteyenler için eğitici görev üstlenecek bir atölye açılıyor.

Editörlük ve Yayıncılık Atölyesi” adı verilen proje, 13 Ekim Salı günü, saat 19.30’da başlayacak. Akademi Jurnal’de gerçekleştirilecek olan projeye yayıncılık dünyasının tecrübeli isimleri eşlik edecek.

Editörlüğün ne demek olduğu, bir eserin nasıl yayına hazırlandığı, kitaba nasıl dönüştüğü, metin çalışmasının ne demek olduğu gibi konuların yanı sıra; biçim, tasarım, tanıtım, kitap seçimi, yayın programı gibi detaylar da yine atölye de işlenecekler arasında.

Yapı Kredi Yayınları, Doğan Kitap, Aylak Adam gibi yayınevlerinde görev yapan Filiz Özdem, Deniz Yüce Başarır ve Kaya Tokmakçıoğlu gibi isimlere ek olarak, Carpediem Kitap’tan gençler için eserler kaleme almış Fatma Burçak da sunumlarıyla projeyi yürüten isim olacak.

Tüm bu isimler, ‘Edebiyat ve Yayıncılık Atölyesi’ne katılacak olan kişileri sektör hakkında aydınlatacaklar ve verecekleri bilgilerle onların yayıncılık dünyasına katılmalarına katkıda bulunacaklar.

Atölye hakkında detaylı bilgiye www.akademijurnal.com adresinden ulaşabilirsiniz. Soru ve görüşlerinizi ise akademijurnal@gmail.com adresine yöneltebilirsiniz.

Yayıncılık sektörü açısından önemli bir yere sahip olacak bu atölyeye katılmayı planlayan herkese Kayıp Rıhtım olarak başarı dileklerimizi iletiyoruz. Dileriz sektör nice donanımlı isme iş kapısını aralar.

Bitirirken biz de bünyesinde sektörde çalışan çevirmenlere ve editörlere sahip bir ekip olarak, hem çevirmen hem de editör M. İhsan Tatari‘nin bu mesleği anlatışını haberimize iliştiriyoruz. Merak edenler için bu işi meslek edinmiş birinden “editörlüğün” ne olduğunu dinleyerek fikir edinebilir, bu atölyeye katılma konusunda tereddütleriniz varsa bilgi edinmenize yardımcı olabilir.