Armağan Ekici’nin Yetkin Çevirisiyle Çıkan “Alice’in Harikalar Diyarındaki Maceraları” İçin Söyleşi Düzenleniyor

alice-soylesi-ust

Alice’in 150. doğum günü şerefine yepyeni bir çeviriyle karşımıza getiren Armağan Ekici ve çizer Pelin Kırca, söyleşinin önemli katılımcıları arasında.

Muazzam Ulysses çevirisiyle tanıdığımız başarılı çevirmen Armağan Ekici, 150. doğum gününde Alice’i yeniden çevirmişti. Sonrasındaysa kitabın Pelin Kırca’nın çizimleri ve Bülent Erkmen’in tasarımıyla Norgunk Yayıncılık’tan çıkacağını öğrenmiştik. Hatta biz de Alice’in 150. yaşını kutlamak için, onun hakkında bilinmeyenleri derlediğimiz bir mini dosya sunmuştuk.

İşte şimdi Alice’in Harikalar Diyarındaki Maceraları bir söyleyişiye kavuşuyor! Beyoğlu deyince akla gelen kitapçılardan Robinson Crusoe 389 Kitapevi ve Norgunk Yayıncılık işbirliğiyle gerçekleştirilecek bu söyleşi, 26 Eylül Cumartesi günü, 17.00’da katılımcılarıyla buluşacak.

Zorlu kalıpların altından başarıyla kalkan ve kelime oyunları Türkçeleştirme başarısında sayılı isimlerden olan Armağan Ekinci bu söyleşinin katılımcıları arasında. Aynı şekilde çizer Pelin Kırca da söyleşide yerini almış olacak.

Eğer Alice ile Harikalar Diyarı’nda kaybolmak ve bunu yaparken de gerçek bir rehberin önderliğinde bilinçli bir “kayboluş” yaşamak istiyorsanız, takvimlerinizde 26 Eylül gününü işaretleyin. İstanbul, Beyoğlu’nda bulunan Robinson Crusoe 389 Kitapevi’nde gerçekleştirilecek söyleşiye hepiniz davetlisiniz.

Yer: Robinson Crusoe 389 Kitapevi

Tarih: 26 Eylül Cumartesi, 17.00