Bir Edebiyat Patlaması: “Bavul Dergi”

bavul ust

Geçtiğimiz günlerde Pulbiber Dergi ile yıldızlar geçidi yaşayan edebiyat ve dergicilik, şimdi de Bavul Dergi ile birlikte kaybettiği ruhu yakalıyor.

“Hayat bir yolculuktur, yanınızda bulunsun” diyor bize Bavul Dergi ve adını ne de güzel açıklıyor.

Kadrosuyla pek çok kişiyi kendine hayran bırakan bu eşsiz dergi, dile kolay, 2 senelik bir uğraşın eseri olarak karşımıza çıkıyor. Bu hafta başında 2 yıllık emeklerini bizlere sunduğu ilk sayısıyla karşımızda ve daha şimdiden geniş bir hayran kitlesine ulaştı bile!

“Kaldırım taşını yastık yapanların yüzleri gölgeden ibaret olmasın diye geldik,” gibi anlamlı bir sloganla yayın hayatına başlayan ekipte kimler yok ki? Ülkemizin sanat güneşi Uğur Yücel, sıra dışı şair ve yazar Küçük İskender, adından hem sanatı hem de gündeme bakış açısıyla söz ettiren oyuncu Nejat İşler ve daha önce Aylık Öykü Seçkisi için, hem de sitemizin doğum günü için eşsiz çizimlerini eksik etmemiş başarılı sanatçı Ethem Onur Bilgiç ilk göze çarpanlar arasında. Dahası, Sokak Ekibi olarak nitelendirdikleri kadrodaysa Emrah Serbes bizlere göz kırpıyor. Ama bu muazzam kadro bunlarla da kalmıyor!

bavul sokak ekibi

İlk sayısını arabesk-fantezi şarkıcısı Bergen‘e adayan ekip, sokağa dönük bakış açısını ve Bergen‘i şöyle anlatıyor:

Bergen bu ülkenin bir bölümü için hala yaşıyor ancak ülkenin bu bölümünün satın alma gücü çok yüksek olmadığı için “trend” değil. Bergen bu insanların silahsız isyanının önderi. Konfeksiyon atölyelerinde, yeraltı imalathanelerinde, hayalleri çalınanların teyplerinde kimin sesi olduğunu düşünüyorsunuz?

Genel Yayın Yönetmenliği tecrübeli isim Önder Abay‘a emanet. Ve derginin geniş yelpazesi bununla da sınırlı kalmıyor. Çünkü yıldız yağmuru gibi olan kadrosunda, bir de seks işçileri ve akıl hastanelerinde yatan hastalara kadar büyük bir kapsayıcılık mevcut. Genel Yayın Yönetmeni Önder Abay‘ın bu duruma dair gelen sorulara verdiği yanıt bir o kadar anlamlı.

“Gerçek mıknatıs gibidir, herkesi çeker.”

Tüm yayın ekibi ve yazarları aşağıdaki görselde görebilirsiniz. 5 TL gibi oldukça makul fiyatıyla da, Edebiyat-Sokak Dergisi olarak kendine yaptığı tanımlamayı doğrulayan bir ücretle okurlarını bekliyor.

bavul dergi