Men In Black Üçlemesi Yeniden Çekilebilir

men-in-black

90’lı yılların unutulmaz komedi-bilimkurgularından biri olan, daha sonra iki kez daha beyazperdeye uyarlanan Men In Black serisi yeni baştan çekilmenin eşiğinde.

İlk kez 1992’de, Marvel Comics’in aynı adlı mini serisinden esinlenerek sinemalarda boy göstermişti Men In Black. Başrollerinde ise Tommy Lee Jones gibi bir efsane ve Will Smith adında, “gelecek vaat eden bir oyuncu” vardı. Film başta bu iki aktörün başarılı oyunculuğu olmak üzere zekice esprileri, tuhaf uzaylıları ve birbirinden ilginç teknolojik aletleriyle (hafıza silen o kalemvari cihazı kim unutabilir ki?) hiç çıkmamacasına kazınmıştı akıllarımıza. İkinci ve üçüncü filmlerinin gelmesi o yüzden pek de sürpriz sayılmazdı.

Bununla birlikte ne ikinci film ne de üçüncüsü ilkinin başarısının yakınından bile geçemedi. Evet, sinema hasılatı açısından başarılıydılar belki de ama filmin hayranları ve eleştirmenler aynı fikirde değildi kesinlikle. Zaten Will Smith de 2013’te bundan böyle yeni bir MIB’de oynamayacağını kesin bir dille belirtmişti.

Ancak görünen o ki seriyi beyazperdeye uyarlayan ve 27 yıllık başarılı ilişkilerini bir de evlilikle taçlandıran Oscar Ödüllü ikili Walter Parkes ve Laurie MacDonald (Gladyatör, Amerikan Güzeli) bu markadan öyle kolay kolay vazgeçmeye niyetli değil. Başarılı çift Hollywood Reporter’a verdikleri bir röportajda Sony Pictures ile görüşme hâlinde olduklarını ve Men In Black üçlemesini yeniden çekeceklerini açıkladı.

Sony ile yaptığımız görüşmelerin ortasındayız. Oldukça aktif çalışıyoruz. Seriyi bir üçleme olarak yeni baştan çekeceğiz. Will Smith büyük ihtimalle projede yer almayacak.

Anlaşılan her şeyin sil baştan tasarlanacağı, yeni karakterler içeren bir üçleme bekliyor bizleri. Peki buna gerek var mıydı? Bir de neden illaki üçleme? Neden sil baştan? Yapımcıların aynı evreni yeni karakterlerle devam ettirmeme ısrarlarını anlayamıyorum doğrusu. Yine de son kararı filmi izlemeden vermek yanlış olur elbette.

Ajan M sizler içi bildirdi.