Avengers ve Uncanny Avengers Baştan Aşağı Yenilendi!

new-avengers-ust

Marvel Comics’in All-New, All-Different oluşumundan yeni haberler gelmeye devam ediyor. Şimdi de karşımızda iki yeni İntikamcılar birliği var: New Avengers ve Uncanny Avengers.

Bildiğiniz gibi Marvel Comics bir süredir pek çok eski çizgi-romanını sonlandırarak yavaş yavaş yeni bir evreye geçiş yapıyor. All-New, All-Different Marvel adındaki bu yeni oluşumda şimdiye dek hamile Spider-Woman, yeni Guardians Of the Galaxy, dişi Wolverine X-23 ve Sinister Silk gibi karakterleri görmüş, bunların yanı sıra Red Wolf ve Totatlly Awesome Hulk’a da göz atma fırsatı yakalamıştık. Şimdi de sıra geldi Marvel’ın olmazsa olmazı süper kahraman gruplarına. Ya da daha doğrusu Avengers’a (İntikamcılar).

Görünüşe göre All-New, All-Different Marvel evreninde iki farklı Avengers grubu olacak. Bunlardan ilki New Avengers (Yeni İntikamcılar) adı altında toplanan, aşırı derecede sıra dışı bir grup. Marvel’ın eski sayılarında kötücül bir süper bilim organizasyonu olarak karşımıza çıkan A.I.M. (Advanced Idea Mechanics) bu kez iyi adamların tarafında, Avengers Idea Mechanics adıyla yer alıyor. Ekip üyeleri ise Sunspot, Hawkeye, Wiccan, Hulkling, Songbird, Pod, Power Man, White Tiger ve (sıkı durun) Squirrel Girl’den oluşuyor (Ne?)

new-avengers

Sizi bilmiyorum ama bu bana Avengers adını taşımayı hak eden bir grup gibi görünmedi. Ama Marvel’ın dediğine göre Dünya’nın kaderi bu grubun ellerinde olacakmış. Senaristliğini Al Ewing’in, çizerliğini ise Gerardo Sandoval’ın üstlendiği New Avengers’ın ilk sayısı 14 Kasım’da çizgi-roman severlerle buluşacak.

Ama durun! İkinci grubumuz ilkine nazaran çok daha ilgi çekici, çok daha görkemli, hatta bir o kadar da ümit vaat edici. Çünkü Uncanny Avengers (Esrarengiz İntikamcılar) şimdiye dek gördüğümüz en uçuk gruba sahip. Ekibin başında bir zamanlar Captain America olarak bilinen, şimdilerdeyse sadece gerçek adını kullanan yaşlı Steve Rogers var yine. Ona katılan isimlerse Spider-Man (Peter Parker), Human Torch, Rogue, Dr. Voodoo, Quicksilver, Synapse (yeni bir karakter) ve… o da kim? Deadpool?!

uncanny-avengers

Deadpool’un ekipte yer almasının iki nedeni var. Birincisi artık Steve Rogers’la “kanka” olmaları. İkncisiyse Deadpool’un “kendini pazarlayarak” grubu finanse etmesi. Evet, Tony Stark’ın çarpık bir versiyonu olacak! İşte bu cidden okumak isteyeceğim bir çizgi-roman! Uncanny Avengers, son birkaç yıldır Deadpool’u kaleme alan Gerry Duggan tarafından yazılıyor. Çizimler ise Ryan Stegman’a emanet. Bu serinin de bir önceki gibi 14 Kasım’da çıkması planlanıyor.

Peki siz nasıl buldunuz yeni İntikamcı ekiplerini? Daha da önemlisi, All-New All Different Marvel hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce çizgi-roman devine istediği ivmeyi getirebilecek mi? Yoksa bir müddet sonra her şeyi sil baştan yapıp eskiye mi dönecekler? Ne dersiniz?