Chris Evans, Civil War’daki Anlaşmazlığa Elle Tutulur Bir Açıklama Getirdi

captain-america-chris-evans

Dahası, içten içe Iron Man’e hak verdiğini de söylüyor!

Chris Evans, Salt Lake Comic Con’da katıldığı bir panelde Civil War’daki iki taraf üzerine açıklamalarda bulundu. Captain America ve Iron Man olarak oluşan taraflarda, Tony Stark ile Steve Rogers’ın neden anlaşmazlığa düştüğünü güzel biçimde özetledi.

Evans, filmin konusunun tıpkı çizgi-romanlarda olduğu gibi hükümetin Avengers’ı kontrol etme ve hareketlerinden sorumlu tutma arzusu üzerine kurulu olduğunu onayladı. Tony Stark bu isteği makul görüp kimliklerini hükümete açıklamalarını onaylarken Steve Rogers ise buna karşı.

İşte kendi sözleriyle yaptığı açıklama:

Tony sahiden de bu anlaşmayı imzalamamız ve birilerine hesap vermemiz gerektiğini düşünüyor. Ancak hayatı boyunca bir ordu mensubu ve asker olan Cap [Captain America] artık kimseye güvenmiyor. Cap 2’de [Captain America 2] olanlardan sonra bence en güvenilir ellerin kendininkiler olduğuna inanıyor. Ve bunlar anlaşılabilir endişeler, ama bu çok zor, çünkü senaryoyu okurken bile ‘Sanırım Tony ile hemfikirim,’ diye düşünüyorsunuz. Bu işe yarayabilir diye düşünüyorsunuz. Gruba teslim olmanız gerekiyor. Neyin doğru olduğunu ya da neyin yapılacağını bir kişi söyleyemez.

Ama Cap’in kendi nedenleri var, kesinlikle kendi nedenlerine sahip. O iyi bir adam ve onun ahlaki pusulası muhtemelen en temizi. Bu çok zor bir şey. Filmi çekerken işi ilginçleştiren kısım buydu ve umuyorum ki filmi harika yapan şey de kimsenin tam anlamıyla haklı ya da haksız olmaması olacak. Burada net bir kötü adam yok. Her ikimizin de, tıpkı gerçek hayatta ve politikada olduğu gibi farklı bir bakış açımız var.

Chris Evans için bu defa Cap’i oynamak bir açıdan zor olmuş olabilir. Baksanıza, o da senaryoyu okurken Tony ile hemfikir gibi görünüyor.

Bu gelen bilgiden sonra Civil War’a olan merakımız iyice kabardı. E hadi çıksın artık!