Resident Evil: The Final Chapter’dan İlk Detaylar

resident-evil-movie-ust

Resident Evil serisinin son filmi  olan The Final Chapter’ın konusu ve oyuncu kadrosu açıklandı.

Capcom’un aynı adlı meşhur zombi oyunundan esinlenerek çekilen Resident Evil serisi bugüne kadar beş filmle çıktı karşımıza. Her yapımda başkarakterimiz Alice’i canlandıran Milla Jovovich’in yanı sıra oyunlardan tanıdığımız pek çok karakter de çıktı karşımıza: Chris Redfield, Claire, Leon, Ada Wong, Jill Valentine, Albert Wesker ve nicesi…

Bu filmlerden bazıları iyiydi, bazıları da hiç varolmamış gibi davranmamızı gerektirecek kadar kötü. Bunun yanı sıra hiçbir zaman sona ermeyecekmiş gibi hissetmemize neden olan bir yanı vardı serinin. Düşünsenize, 2002’den beri düzenli olarak beyazperdede boy gösteriyor kendisi ve her filmi hikâyenin devam edeceğini açıkça belli edecek şekilde sonlanıyor.

Gel gelelim, geçtiğimiz ay açıklanan Resident Evil: The Final Chapter’ın (adından da anlaşılacağı üzere) serinin son filmi olacağı ve Alice’in macerasını nihayete erdireceği söyleniyor. Filmin konusu şöyle:

Resident Evil: Retribution’da yaşanan olayların kaldığı yerden devam eden filmde, Wesker’ın Washington’da Alice’e ihanet etmesinin ardından insanoğlu son çırpınışlarını yaşamaktadır. Hayatta kalan son kişiler insanoğlunun nihai müdafaası anlamına geldiğinden Alice’in bu kâbusun başladığı yere geri dönmesi gerekmektedir: Raccoon City. Umbrella’nın felaketten sağ kalanlara son bir darbe indirmeye hazırlandığı yere.

Zamana karşı sürdürülen bu yarışta Alice güçlerini hem eski arkadaşlarıyla hem de beklenmedik bir müttefikle birleştirerek yaşayan ölüler ordusuna ve yeni mutant canavarlara karşı aksiyon dolu bir savaşa girecek. İnsanüstü güçlerini kaybeden ve Umbrella’nın eli kulağındaki saldırısıyla karşılaşmak üzere olan Alice’in yok olmanın eşiğindeki insanlığı kurtarmak için verdiği mücadelede en zorlu macerası olacak bu.

Paul W.S. Anderson’ın yazıp yönettiği filmde Alice rolünü yine Milla Jovovich canlandırıyor. Onun yanı sıra Ali Larter (Claire Redfield) ve Shawn Roberts (Albert Wesker) da eski rolleriyle çıkacak karşımıza.

Resident Evil: The Final Chapter’ın Ocak 2017’de sinemalarda olması planlanıyor.