Yeni Death Note Uyarlaması İçin İlk Başrol, Yönetmen ve Senarist Belli Oldu

death-note-ust

Death Note’un Light Yagami‘nin varisi rolü için Nat Wolff ile anlaşma imzalandı duyurusu geldi. Adam Wingard ise yönetmen olarak duyuruldu. 

Açıklanan senaristler içinse hayal kırıklığı söz konusu.

Daha birkaç gün önce sizlere 2016’da bizi yepyeni ve kurgusu da tamamen farklı bir Death Note uyarlaması izleyeceğimizden bahsetmiştik. Öyle farklı olacaktı ki, L ve Light Yagami’nin ardından gelecek kişileri (varisleri ya da reenkarnasyonları diyebiliriz) konu alacaktı. Bu durumda Nat Wolff‘un karakterinin Light‘ın varisi/reenkarnasyonu olacağı konuşuluyor.

Dağıtımcılığını Warner Bros.’un üstleneceği yapımda şimdi kafaları karıştıran bir haber geldi. Habere göre, son Spider-Man için Tom Holland ile kıyasıya mücadele etmiş, şimdiyse Paper Towns (Kağıttan Kentler) ve Aynı Yıldızın Altında (The Fault in Our Star) uyarlamasında yer almış olan Nat Wolff, şu anda Light Yagami ile tıpatıp bir rol için en güçlü başrol adayı.

Variety’e göre, Nat Wolff’un olası rolü “sadece kurbanlarının adlarını yazarak onları öldürebilen, doğaüstü güçlere sahip bir defter bulan öğrenci” olarak tanımlanıyor.

Gelişmeler bununla da bitmiyor. Adam Wingard’ın resmi olarak filmin yönetmeni olduğu ilan edildi. Ancak senarist kısmında endişeler baş göstermeye başlıyor. Çünkü bu yılki en büyük hayal kırıklıklarından Fantastik Dörtlü’de senaryo kadrosunda yer almış Jeremy Slater’ın adı senaristler arasında. Sonrasında Roy Lee, Dan Lin ve Jason Hoffs da senaryoda ona eşlik edecek isimler arasında yer alıyor.

Son olarak, prodüktörlük koltuğu Masi Oka açıklandı.

Son açıklamalar Death Note hayranlarının canını sıkmış gibi görünüyor. Acaba Hollywood bir anime efsanesinde daha fena çuvallamaya mı geliyor? Yoksa fazla mı endişeleniyoruz?