En Fantastik Festival FANTASTURKA, Kayıp Rıhtım Sponsorluğunda 4. Kez Geliyor!

fantasturka-35-ust

Türk İşi Fantastik Filmler Festivali” sloganıyla 2011’den beri aramızda olan FANTASTURKA, bu sene bize 3.5 attıracak. Biz de Kayıp Rıhtım olarak kendilerine basın sponsoru desteği vereceğiz!

2011 yılından bu yana Ankara Kısa Filmciler Derneği bünyesinde düzenlenen FANTASTURKA’da bu senenin teması “korku!” Bu temaya uygun olarak çok da güzel ve “bizden” bir isim seçerek FANTASTURKA 3.5 dediler kendilerine. Var mısınız 3.5 atmaya?

Dördüncü kez gerçekleştirilecek olan festival 7-8-9 Ekim’de İstanbul’da, 16-17-18 Ekim’de Ankara’da sinemaseverlerle buluşacak.

Söylemeden geçmeyelim! Bu sene biz de Kayıp Rıhtım olarak FANTASTURKA’ya basın sponsorluğu yapacağız ve festivale elimizden gelen tüm desteği vereceğiz! Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı – Sinema Genel Müdürlüğü festivaldeki desteğini bu sene de sürdürüyor olacak.

Bu yıl da her tür başvuruya açık olan festival, kısa ve uzun metraj, fantastik-korkunç film türlerinde pek çok kişiye de kapılarını açtı.

Haydi o zaman bu sene basın sponsoru olarak çorbada tuzumuz olsun istediğimiz bu özel festivalin programına birlikte bakalım:

Festival’de 3,5 Atmaya Hazır Mısınız?

2011 yılından bu yana düzenlenen festival, bu yıl Türk İşi korku sinemasından örnekleri de programına katarak FANTASTURKA 3,5 adıyla düzenlenecek. Festival yönetimi 3,5 adını ise şöyle açıklıyor: “Çünkü korktuğunuzda vücudunuz, kalp atışlarını hızlandıran, kalpte ritimsizlik yaratan adrenalin hormonu salgılamaya başlar. Kalp atışlarınız hızlanır ve kalbiniz artık atış yapamaz hale gelir. Kalp hem kan pompalamaya devam etmek hem de dinlenmek için üç kalp atışı yapar ve hemen sonrasında bir yarım atış…”

Korkunç ve Fantastik Film Başvuruları Başlıyor…

İki şehirde birden gerçekleştirilecek Festival, 7-8-9 Ekim 2015 tarihleri arasında İstanbul’da, 16-17-18 Ekim 2015 tarihleri arasında ise Ankara’da izleyici ile buluşacak. 1950’lerden günümüze, Türk İşi Fantastik Filmlerin seçkisinin yanı sıra, 2000’lerden günümüze Türk İşi Korku ve Gerilim filmleri de festival programında yer alacak. Bu yıl festivalde kısa ve uzun metraj, fantastik-korkunç film türlerinde, film başvuruları kabul edilecek. 16- 30 Eylül 2015 arasında www.fantasturka.org adresinden ön başvuru yapılabilecek.

Dünyanın Değil, Uzayın “En En En Kötü” Filminin Hikâyesi Festivalde!

Festival programında bu yıl ağırlıklı olarak Türk İşi Korku Filmleri seçkisi yer alırken, Şeytan, Drakula İstanbul’da gibi Türk Korku Sinemasının ilk örneklerden olan filmlerden seçkiler ve Fantastik Türk Sinemasının en kült filmlerinden olan Dünyayı Kurtaran Adam gösterim programında yer alacak. 8 Ekim 2015 Perşembe günü, Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Merkezi’nde Dünyayı Kurtaran Adam filmi gösterimi ve Jet Rejisör Çetin İnanç söyleşisi de gerçekleştirilecek. Dünyayı Kurtaran Adam’ın devam filmini çekmek için yeniden rejisör koltuğuna oturacak olan Çetin İnanç, gerçekleştireceği söyleşide 2016 yılında çekimlerine başlayacağı Dünyayı Kurtaran Adam 1,5’un hikâyesini ilk kez seyirci ile paylaşacak.

Şimdi sıradaysa belli olan İstanbul programı var:

fantasturka-istanbul-program

Bundan böyle yeni afişlerde ve duyurularda gözleriniz bizi arasın Rıhtım yolcuları.

Dileriz FANTASTURKA gibi değerli bir festivalle ilkine adım attığımız sponsorluğa başka etkiliklerle de devam edeceğiz!

fantasturka-3-5