Jim Lee, Dark Knight III: The Master Race’in Konusunu Çıtlattı

jim-lee-batman

Ünlü çizer Jim Lee, merakla beklenen Dark Knight III: The Master Race’in konusu hakkında kısa ipuçları verdi.

Frank Miller’ın efsanevi Dark Knight serisine üçüncü bir macera eklemek üzere olduğunu bu yılın ortasından beri biliyoruz. Fakat şimdiye dek birkaç alternatif kapak haricinde kendisiyle ilgili pek fazla şey göremedik. Onlar da Dark Knight Returns’teki olaylara birer gönderme niteliğindeydi zaten.

Her ne kadar Frank Miller ser verip sır vermese de ünlü çizer Jim Lee geçtiğimiz hafta Batman Günü’nde verdiği bir röportajda çizgi romanın konusuna kısaca olsa da değindi:

Bu Carrie (son Robin olan genç kızımız) ve Batman hakkında bir hikâye, ama aynı zamanda Superman ile Wonder Woman’ın kızının, tüm Kandorluların ve Ray Palmer’ın (Atom) başından geçenleri de kapsıyor. Frank Miller, Strikes Again’de (Dark Knight II) o dünyayı ciddi anlamda genişletti. DKIII’te de onu alıyor, geri getiriyor ve ilk ciltte başlayıp süre gelen olayları güzel bir şekilde sonlandırıyor.

İşte… Artık yüzeysel de olsa Dark Knight III hakkında bilgi sahibiyiz! Peki mutlu muyuz? HAYIR! Tamam, Superman ile Wonder Woman’ın kızı ve Atom, Dark Knight II’ye renk getirmişti getirmesine ama ikinci ciltteki olaylar ilk cildin yanına bile yaklaşamıyordu yahu! Bunu ben değil, tüm dünya söylüyor. Miller’ın o cildi tamamen es geçip Dark Knight Returns’teki gibi karanlık ve kasvetli bir macera sunmasını tercih ederdim doğrusu. Yine de okumadan karar vermemek gerek tabii…

Dark Knight III: The Master Race için ön görülen çıkış tarihi önümüzdeki kasım ayı. O zamana dek pelerinli kahramanımızın başına en karanlık işlerin açılması için dua etmeye devam edebiliriz. Sevgimizden!