“Hayvan Mezarlığı” Belgeseli Geliyor!

pet sematary ustttt

Stephen King’in çocuklarla derdi nedir bilinmez ama Hayvan Mezarlığı’nın en dehşet verici kısmı, küçük Gage’in dirildiği kısımdı. Okuyan herkesin zihninde o küçük ve masum çocuğun dönüştüğü garip çocuk kaldı.

Daha sonra bu müthiş materyalin farkına varan Hollywood, kitabı sarsıcı bir filme dönüştürdü. Mary Lambert’ın yönettiği 1989 yapımı filmin senaryosunu King’in kendisi yazdı. Çoğumuzun çocukluk yıllarına denk gelen bu ürkütücü dram, yüreğimizi burkup derinlere kök salan bir etki bıraktı.

Belli ki bu harika uyarlama John Campopiano ve Justin White’ın üzerinde de sarsıcı bir etki bırakmış. İkili son dört yıldır bir belgesel üzerinde çalışıyor: Unearthed & Untold: The Path To Pet Semetary (Gün Yüzüne Çıkmayanlar ve Söylenmeyenler: Hayvan Mezarlığı’na Giden Yol).

Bu belgesel, hem kitabın yaratım sürecine hem de filmin oluşumuna dair bilinmeyen birçok şeyi anlatacak. Oyuncularla, film ekibiyle ve Maine halkıyla yapılan onlarca görüşme sayesinde, filme dair ilgi çekici hikâyeler dinleyeceğiz ve Maine halkının filmin çekiminde ne kadar önemli bir rolü olduğunu göreceğiz.

Belgeselde, oyuncularla ve film ekibiyle yapılan görüşmelerin ve filmin Maine’deki setinin daha önce görülmemiş videolarının yanı sıra çok kapsamlı bir tur da olacak. Bu tur boyunca filme dâhil olan bütün mekânları ve yerleri yeniden görme imkânı bulacağız. Böylece Maine eyaletinin bu müthiş korku filmi üzerindeki etkisini görebileceğiz. Belgeselin dağıtım haklarına sahip olan Terror Films, 2016’nın başında belgeseli yayınlamayı planladığını belirtti.

Campopiano ve White için, özellikle de biz King hayranları için, harika bir haber bu. Belgesel için yıllarını harcayan Campopiano ve White, filmleri yakında dünyanın dört bir yanındaki korku hayranlarıyla buluşacağı için çok heyecanlılar. Biz de hepimizin yüreğini ağzına getiren Hayvan Mezarlığı’nın arka planındaki hikâyeleri dinleyeceğimiz için çok heyecanlıyız.