Moffat’tan Bir Doctor Who Spin-off’u Geliyor: “Class!”

dr-who-class

Coal Hill Ortaokulu’nda sıradan bir gün.

Class (Sınıf) adlı bu olası Doctor Who spin-off’u (yan dizi), Coal Hill Ortaokulu üzerine yoğunlaşacak. 45 dakikalık olarak planan bu yan dizide, Jenna Coleman’ın canlandırdığı Clara Oswald’ın öğretmenlik yaptığı Coal Hill Ortaokulu’nda, ilk Doctor’un yoldaşları Barbara ve Ian da öğretmenlik yapmıştı. Ancak bu üçlünün dizide görünüp görünmeyeceği şu an belirsiz.

Ayrıca Clara Oswald’ı oynayan Jenna Coleman’ın diziden ayrılacağı kesinlemişken, bu yeni dizide görünse bile Clara’yı onun oynayıp oynamayacağı sorusu da hemen akıllara gelenler arasında. Aynı şekilde Doctor’un kendisinin de dizide görünüp görünmeyeceği en merak edilen sorular arasında.

Senaryosu, Kaos Yürüyüşü adlı meşhur üçlemesiyle ülkemizde Delidolu Kitap’tan çıkmış olan Patrick Ness’e emanet gibi görünüyor. Ayrıca kendisini, yakın zamanda İthaki Yayınları’ndan çıkmış olan DoctorWho: 11 Doktor 11 Öykü kitabından da tanıyoruz! Steven Moffat ise Brian Minchin ile prodüktörlüğü üstlenecek.

Moffat’ın konu hakkındaki sözleri şöyle:

Daha önce hiç kimse gençlerin karanlık ve heyecan verici dünyasını Patrick Ness gibi belgelemedi. Ve şimdi biz de onun eşsiz hikaye anlatıcılığını Doctor Who’ya getiriyoruz. Bu [dizi] modern Birleşik Krallık’ta gelişecek, ama canavarlarla!

Yazar Patrick Ness de heyecanını şu sözlerle dile getirdi:

Zamanın ve uzayın kendisi kadar geniş olan Doctor Who’nun dünyasına gireceğim için büyülenmiş ve heyecanlanmış durumdayım. Burası her türden harika hikayeler için pek çok odaya sahip ve kendi hikayelerimden birini anlatacağım yeri bulma işini Steven Moffat ve Brian Minchin ile yapmak tam bir neşe kaynağı. Class’ın tüm kahramanlarını, tamamen yeni kötülerini ve uzaylılarını insanlarla tanıştırmak ve varoluşun en karanlık köşelerinin korkuları, sınıfınızı en yüksek notla geçmeye eş değer olacağını hatırlatmak için sabırsızlanıyorum.

2016’da yayınlanması peklenen bu 45 dakikalık spin-off’a dair şu an elimizdeki bilgiler bunlar. Bakalım ilerleyen günlerde dizinin akıbeti ne olacak ve, o çok merak edilen soru, Doctor’un kendisi de dizide görünecek mi?

dr-who-class1