Karahindiba Dergi, Edebiyata Renk Katmaya Geldi!

karahindiba-dergi

Karahindiba İki Aylık Edebiyat Dergisi, yayın hayatına dopdolu başladı.

Edebiyat adına güzel şeyler oluyor şu sıra. Güzel insanlar güzel uğraşlar veriyor. Her şey edebiyat, her şey birliktelik için!

Karahindiba Dergi de onlardan biri. İki aylık bir edebiyat dergisi olarak yola çıkan yayın, “Üflesen dağılacak bir ülkede varoluş savaşıdır Karahindiba. Edebiyat muhaliftir!” sloganıyla bizlere ulaşmaya başladı. Üstelik, sadece Türk değil, daha pek çok ulustan yazar ve şairlere de yer vermesiyle dikkat çekiyor.

Pek çok genç yazarın ilk öykülerine kapılarını koca bir yürekli dergi bu. İlk sayılarında Ece Temelkuran ve Ahmet Büke röportajlarıyla da bizlere sürprizler hazırlamışlar.

Şairler ve şiirleri de dergideki yerini almış durumda. Hem de ne kadro! Cemal Süreya Şiir Ödülü sahibi şair Barış Erdoğan, Türkçe şiirleriyle edebiyata damga vurmuş Alman şair Achim WagnerÖmer Erdem ve daha birçok şair şiirleriyle bu dergide okurları bekliyor.

Derginin en büyük sürprizlerinden biri de, şüphesiz, Gürcü yazar Mariam Gaprindashvili’nin, Guram Rçeulişvili’den Genç Kız Halleri isimli öyküyü bizlerle buluşturmasına ev sahipliği yapması.

Karahindiba Dergi’ye yeni yayın hayatında upuzun bir ömür diliyoruz.