Geleceğe Dönüş’teki “Jaws 19” İçin İlk Fragman Yayınlandı

jaws-19-ust

Hayır, başlığımızda bir yazım hatası yok. Ve olabildiğince ciddiyiz!

Jaws 19’un uzun zamandır beklenen ilk resmi fragmanı bugün itibariyle Universal Studios tarafından yayınlandı! 21 Ekim 2015 yılında gösterime gireceği tam 26 yıldır bilinen film… Efendim? Siz bilmiyor muydunuz? Yapmayın ama! Onu duydunuz, hatta feci derecede gerçekçi olan 3D reklamını bile gördünüz. Hatırlayamadınız mı? O zaman sizi hemen aşağıdaki videoya alalım.

Hatırladınız mı? Evet, ta kendisi! Geleceğe Dönüş 2’de Marty, Doktor ve Jennifer geleceğe, 21 Ekim 2015’e gittiğinde Hill Valley sinemalarında gösterilen film buydu işte. Çıkacağını 26 yıldır biliyorduk ve kendisi sonunda filmiyle olmasa da son derece eğlenceli bir fragmanla bizlerle.

Max Spielberg imzalı filmin (Steven Spielberg’ün 1985’te doğan dördüncü çocuğuna ithafen) fragmanında önceki filmlere dair kısa hatırlatmalar görüyor ve bugüne kadar neler kaçırdığımızı kahkahalar eşliğinde öğreniyoruz.

Jaws, suya girmekten korkmanıza neden oldu. Jaws 2, suya girmekten *yine* korkmanıza neden oldu. Jaws 3D, dehşetin yeni bir boyutuydu. Jaws Revenge’de mesele kişiseldi. Sonrakindeyse sadece işti. Sonrakindeyse katıksız zevk… Cyber-Jaws online olmaktan korkmanıza neden oldu. Robo-Jaws robot köpekbalıklarından korkmanıza neden oldu. Ardından Şef Brody’nin (ilk iki Jaws’ta Roy Scheider’ın canlandırdığı başkarakter) torunu köpekbalığı avcılarından oluşan bir ekip kurdu. Jaws 10’da insanlar, köpekbalıkları ve derinlerde yaşayan tüm dehşetler birbirine karşıydı. Uzay. Ardından bir devam filmi. Ve devam filminin öncesi. Sonra da yeni bir terör çağı başladı: Jaws bir aile kurdu. Ivan Sharkovsky adında Rus bir köpekbalığıyla savaştı. Büyük Elma’dan (New York) bir ısırık aldı. Jaws 17, Grinin Elli Pulu: Gizemli bir yabancıdan aşkı öğrendi. Jaws 18 Origin: Aklınızı başınızdan alan bir yeni başlangıç. Ve şimdi… Jaws 19’da okyanuslar yok oluyor. Köpekbalıkları evlerini korumak için saldırmak zorunda! Bu kez gerçekten ama gerçekten kişisel bir mesele…

Jaws 19 şaka fragmanı Pepsi Perfect’in açıklanmasından bir gün sonra geldi. Yine ikinci filmden hatırlayacağınız gibi Marty gelecekte 80’ler kafeye giriyor ve ilginç bir şişe tasarımıyla karşılaşıyordu. İşte o şişe de sınırlı sayıda da olsa önümüzdeki günlerde satışa sunulacak.

Bunca hengame neden diye soracak olursanız içinde bulunduğumuz yılın ilk Geleceğe Dönüş’ün gösterime girişinin 30. senesi olduğunu hatırlatalım.

Şimdi… nerede o uçan kaykaylar? Yok mu onu da üreten??