“Xasiork Solar Sistem” Projesi 2016’da Geliyor

olumsuz-oykuler-solar-ust

Uzun yıllardır varlığını sürdüren Xasiork (Ölümsüz Öyküler) öykü sitesinin bünyesinde bulunan yazarlar yeni bir projeyle karşımıza gelmeye hazırlanıyor.

25 farklı yazardan oluşacak “Xasiork Solar Sistem” adlı proje, her bir yazarın kendisine güneş sisteminden bir yer seçmesi ve o yer hakkında 23. ila 25. yüzyıllar arasında geçecek olan bir öykü kaleme alması üzerine kurulu.

Gezegenler, astreoidler, uydular ve hatta uzay boşluğu gibi farklı mecraları kendilerine ev sahibi olarak seçecek olan yazarlar, bu yerlerde geçecek bilimkurgu öyküleri yazacaklar ve toplu bir romana imza atacaklar.

Hatırlarsanız eğer, bundan tam 32 yıl önce, 1983 yılında Maya Yayınları tarafından basılan Güneş Sistemi Öyküleri adlı kitapta da bu sistem kullanılmıştı. Fikir babasının Isaac Asimov olduğu bu seçki, Arthur C. Clarke, Poul Anderson, Robert Sheckley gibi ustalar başta olmak üzere, dünyaca ünlü bilimkurgu yazarlarını bir araya getirmişti. Her yazar kendine bir gezegen, astreoid veya uydu seçmiş, o gök cisimlerinde geçen öyküler kaleme almışlardı.

Şimdi ise tamamı Türk yazarlardan oluşan bir ekip tarafından yerli versiyonu geliştirilmekte. Aralarında Orkun Uçar, Aşkın Güngör, Burak TuranHaktan Kaan İçel, Seran Demiral, Funda Özlem Şeran, Kadim Gültekin, Erol Çelik, Saygın ErsinSerdar Yıldız ve Mehmet Berk Yaltırık gibi isimlerin yer alacağı proje birkaç aydır kağıt üzerinde devam etmekte, öykülerin son gönderim tarihi ise 1 Mayıs 2016.

Böyle güzel bir fikir ile yola çıkan bu kocaman ekibi kutluyor ve ortaya çıkaracakları projeyi şimdiden dört gözle beklediğimizi ifade etmek istiyoruz. Kalem oynatan tüm yazarlara başarı dileklerimizi de iletiyoruz ayrıca.

Xasiork Solar Sistem Projesi hakkında yeni bilgiler gün yüzüne çıktığında sizlere aktarmaya devam edeceğiz.