Disney, Engelli Çocuklar İçin Avengers ve Star Wars Temalı Biyonik Kollar Yapıyor!

biyonik_kol_marvel

Open Bionics ve Disney ortaklığıyla gerçekleştirilen bu harika proje sayesinde, engeli çocuklar sevdikleri kahramanlar temalı biyonik kolları olarak kullanabilecek.

Bu proje aslında ilk değil. Sizlere daha önce aktardığımız gibi, bu senenin mart ayında, Robert Downey Jr.’ın da içinde bulunduğu bir Iron Man biyonik kolu projesi vardı. Microsoft‘un OneNote’s The Collective Project adlı çalışması sayesinde Alex adında küçük bir çocuk, Iron Man zırhını biyonik bir kol olarak kuşanmıştı.

Şimdi bu değeri tartışılmaz fikir için atak sırası Disney‘de.

Avengers, Star Wars ve Frozen temasıyla başlayan proje, bu yapımların kahramanlarını konu edinmiş biyonik kolları hayata geçiriyor. Haberdeki görselden de görebileceğiniz gibi, Tony Stark‘ın Iron Man zırhını ya da Star Wars dünyasından zırhlı bir eldiveni protez kol olarak kullanmak mümkün! Aynı zamanda, Frozen‘ın meşhur karakteri Elsa‘nın kar desenli, muhteşem eldiveni de seçenekler arasında!

Tıpkı Microsoft‘un projesinde olduğu gibi, 3D baskı teknolojisiyle üretilen bu biyonik kollar, bu sayede piyasadaki muadillerine göre epey ucuz oluyor. 500$ olması beklenen bu kahraman temalı biyonik kolların 2016’da satışa çıkması bekleniyor.

Projenin teknik kısmını üstlenmiş olan Open Bionics‘in açıklaması şöyle:

Artık çocuklar protezler için heyecanlanmaya başladı. Tipik, sıkıcı terapiyi gerçekleştirmek zorunda değiller. Birer kahraman olmak için eğitilecekler. Sadece medikal bir cihaza sahip olmuyorlar, sevdikleri karakterlerden esinlenmiş biyonik ellere kavuşuyorlar.

Dünyada güzel şeyler oluyor!

Bundan böyle, uzvunu kaybetmiş çocuklar da arkadaşları arasında caka satarak gezebilecekler. Hem de bunu çantaları, tişörtleri ya da suluklarıyla değil, bizzat vücutlarının bir parçasıyla yapacaklar.

Görüyorsunuz, değil mi? Pelerinsiz, isimsiz kahramanlar günü kurtarmaya devam ediyor.

biyonik_kol_disney