George R.R. Martin’in Kısa Romanı “Skin Trade” Televizyona Uyarlanıyor

skin trade martin ust

George R.R. Martin’in Skin Trade (Deri Ticareti) adlı kısa romanı, Cinemax kanalı tarafından televizyona uyarlanıyor.

Game of Thrones ile tüm zamanların en başarılı işlerinden birine imza atan George R.R. Martin, geçtiğimiz günlerde kendi bloğunda bir eserinin daha televizyona uyarlandığı haberini duyurdu.

Yaptığı açıklamaya göre ilk olarak 1989 yılında yayınlanan kısa romanı Skin Trade (Deri Ticareti), HBO bünyesindeki Cinemax kanalı tarafından ekranlara taşınmaya hazırlanıyor.

İlk olarak aralarında Dan Simmons ve Stephen King gibi yazarların da öykülerinin bulunduğu Night Visions 5 isimli bir antolojide yayınlanmış bu kısa roman şimdiye kadar birçok defa yeniden basılmış.

Bir kasabada işlenen cinayetleri araştıran özel dedektif Randi Wade ile esrarlı kurt Willie Flambeaux’un hikayesini anlatıldığı romanın senaryosunu Prison Break ve Once Upon a Time gibi ses getirmiş dizilerin senaryosunu yazmış olan Kalinda Vazquez üstlenmiş durumda.

Martin, dizinin ilk bölümünün senaryosunun çoktan yazıldığını, ayrıca her ne kadar senaryoyu kendi yazmak istese de şu an bitirmesi gereken bir roman olduğu için bunu yapamadığını da dile getirdi.

Game of Thrones ile fırtınalar estiren George R.R. Martin, bakalım yeni dizisiyle aynı etkiyi yaratabilecek mi, göreceğiz. Anlaşılan kendisi televizyonu çok sevdi, uzun süredir de onunla oyalanıyor. Fakat altıncı kitap?