Bant Mag. 43’ün Kapağında Usta Çizer Virgil Finlay Var!

bantmag43

Bant Magazine’in 43 numaralı Ekim 2015 sayısının kapağında 20. yüzyılın bilim kurgu, fantezi ve korku sanatının en büyük sanatçısı Virgil Finlay’in bir çizimi yer almakta.

İllüstrasyonlarıyla daha önce çizim alanında Hugo Ödülleri’nde 2 defa (1945 ve 1953) büyük ödülü göğüsleyen Virgil, Amerikan bilim kurgu dergisi Amazing Stories ve korku/fantazi dergisi Weird Tales gibi dönemin pek çok önemli neşriyatında da çizerlik yapmaktaydı.

1919 doğumlu Finlay’in 100. doğum günü adına American Fantasy Press için hazırlanan, sanatçının daha önce yayımlanmamış çizimlerini de içeren The Collectors’ Book of Virgil Finlay kitabının yaratıcılarından Robert Garcia ile bir röportaja da yer veriyor Bant Mag. Leyla Aksu’nun gerçekleştirdiği söyleşi gerçekten de okunmaya değer.

Dergide yer alan diğer eserler için tanıtım bültenlerine hep birlikte göz atalım:

Ayrıca Ceyl’an Ertem’in Nükhet Duru’yla “Duyuyor Musun?” programı için yaptığı sohbeti, ilk İstanbul konserinden önce Godspeed You! Black Emperor, “Death Magic” isimli son albümünün ardından geriye dönük bir Health sohbeti, Lara Di Lara ve Ah! Kosmos’tan masa başı muhabbeti, Angel Olsen, Son Lux ve In Hoodies röportajları, 40. Toronto Film Festivali’nden yıl boyu konuşulacak 40 film, “Nefesim Kesilene Kadar” ve “Mustang” röportajları, Joachim Trier, Kore Film Günleri, The Funambulist dergisiyle, “Askerîleştirilmiş kentler” üzerine 13melek ve Neyir Özdemir’in söyleşisi ve daha nicesi Bant Mag. No:43’te!

Bant Mag. 43’ü online olarak buradan okumanız mümkün. Virgil Finlay’e hak ettiği değeri tekrar gösteren Bant Mag. ekibine ise özellikle teşekkür ediyoruz!