Mad Max: Fury Road’un Hikayesini Bir de 8-Bit Olarak İzleyin

mad-max-8-bit

George Miller’ın son şaheseri Mad Max: Fury Road bu kez de 8-Bit grafiklere sahip bir oyun görünümünde çıktı karşımıza.

Eskilerin tadını verebilecek mi veremeyecek mi derken bizi kendine hayran bırakarak, tozu dumana katıp geçti Fury Road. Öyle ki gösterime girdiği günden beri dünyanın çeşitli yerlerindeki sanatçılar bu filme olan sevgilerini göstermek için pek çok farklı çalışmaya imza atıyorlar. Mesela filmin tüm hikâyesini hiyerogliflerle anlatan Japon sanatçıyı kim unutabilir ki? Ya da engelli bir öğrencinin şaşırtıcı derecede başarılı cosplay’ini?

İşte şimdi onlara bir de 8-Bit olarak hazırlanan ve 90’lı yıllarda çıkan atari oyunlarından biriymiş gibi gösteren ilginç bir video katıldı. Video filmin aksine Furiosa’dan çok Max’e yoğunlaşıyor, bununla birlikte bu sayede çılgın kahramanımızın Bullet Farmer’la olan kapışmasını da görmüş oluyoruz.

Video filmdeki hemen hemen tüm önemli sahneleri başarıyla ekranlarımıza taşıyor: Max’in yakalanışı, kaçmaya çalışması, Furiosa’nın gelinleri kaçırışı, kum fırtınası… daha neler neler. Üstelik hepsi de sadece üç dakika içinde geçiyor gözlerimizin önünden. İyi seyirler…