Harry Hole Serisi’nde Sıra ‘Kardan Adam’da!

joe-nesbo

Dünyanın en çok okunan polisiye serilerden birisi olan Harry Hole serisi “Kardan Adam” ile devam ediyor.

Ülkemizde de adını sıkça duyuran Norveçli polisiye yazarı Jo Nesbo’nun tüm dünyada büyük ses getiren ve çevrildiği tüm dillerde yüksek okunma oranlarına sahip olan Harry Hole dizisinde yine Norveç’in başkenti Oslo’ya konuk oluyoruz.

Kitabın tanıtım metnine göz atalım:

Kayıp bir kadın ihbarı üzerine başlayan soruşturmaya katılan Harry Hole, gelişmelerin, elde edilen bulguların ve kendisine birkaç ay önce gönderilen tuhaf bir mektubun yaptığı çağrışımlar sonucunda bu kayıp vakasının münferit bir olay olmadığını düşünür. Mektup bir bilmece gibidir; yakında ilk kar yağacak. Ve o tekrar ortaya çıkacak. Kardan adam… Kar bittiğinde birini daha almış olacak. Şunu sormalısın kendine: “Kardan adamı kim yaptı? Kardan adamları kim yapıyor? Murri’yi kim yarattı? Çünkü bunların cevabını kardan adam bilmiyor.”

Zaman zaman kendisi hakkında yapılan başka bir Norveçli polisiye yazarı Stieg Larsson (Milenyum Üçlemesi) benzetmelerini aldırmadan edebiyatına devam eden Nesbo, Yaşar Kemal’in eserlerini de yakından takip etmesiyle gönüllerimizi çalmıştı.

Yaşar Kemal İskandinav olsaydı eminim o da suç romanları yazardı, dünyanın en başarılı suç yazarlarından olurdu.

– Hürriyet 

Romanlarından uyarlanan filmleri sinemalarda da gördüğümüz Jo Nesbo’nun Kardan Adam’ı, 2017 yılında Tomas Alfredson tarafından sinemaya uyarlanacak gibi görünüyor. Daha önce yönetmenlik koltuğu için Martin Scorsese ve Ridley Scott isimleri de gündeme gelmiş olsa da, nihai karar Tomas Alfredson oldu.

Çevirisini Can Yalapak’ın üstlendiği eser, Doğan Kitap etiketi ile raflara girmeye başladı. Kitabın künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.