Samsa Fanzin, Yoluna Dergi Olarak Devam Ediyor!

Samsa1-ust

Samsa Fanzin, 8 sayılık fanzin serüvenini sonlandırıp yeni sayısıyla yola iki aylık edebiyat dergisi olarak devam ediyor!

Samsa1

Aynı ekiple yola devam etmekte olan yayın, en son Temmuz 2015’te hazırladığı Sait Faik Abasıyanık dosyası ile dikkat toplamıştı. Derginin ilk sayısı ise şiirin güzel kadını Gülten Akın’a adanıyor.

Samsa’nın yeni formatı yeni köşeleri de beraberinde getiriyor. Öykü-raf adlı köşede geçmişten gelen siyah beyaz bir fotoğrafı kurgulayıp öyküleştiriyorlar. Karakter odaklı psikolojik serüvenlerin yer aldığı arkası yarınlı bir öykü köşesi de yeni formatın getirdiklerinden. “Biri Bizi Tanımlasın” bölümünde, yapmaya vakit bulamadıklarımız anlatılıyor. Arka kapakta ise Metin Eloğlu, yaşamak istiyorum, diyor.

Ve elbette Gülten Akın

Samsa Dergi’nin vizyonunu kendi sözleriyle dinleyelim:

Kafka’nın “Dönüşüm” romanından adını aldığımız “Gregor Samsa” dan hareketle, bireyin sistem içerisindeki zorunluluklarına, sıkışmışlığına, belki cevap arayışlarına, ama mutlaka ’tahrip olduğu yanlarına’ karşı tüm Samsa’lara eşlik etmektir.

Bunu yaparken belki aramızdan bazıları devcileyin bir böceğe dönüşecek, belki bazılarımız odasından çıkmak istemeyecek ve büyük bir tükenmişlikle çaresiz, sıkışıp kalacaktır.

Temelinde bu anlayışı ilke edinen dergimiz daima farklı ve insanları sürükleyebilecek içerikler bulmayı kendine hedef edinmiştir.

Samsa’ya yayım hayatlarının yeni dönemi için başarılar diliyoruz. Yolları açık olsun!