in

Disney Yapımı Aladdin’in Yönetmenleri Meşhur Hayran Teorisini Doğruladı!

Yıllardır süren hayran teorilerinden biri doğrulandı, diğerleri reddedildi.

Alaaddin
- Reklam -
- Reklam -

Robin Williams’ın Cin’i seslendirdiği o meşhur Disney yapımı Aladdin’i hepimiz biliyoruz. Kim maymun Abu’yu, ağzı dili olmadan her derdini anlatan uçan halıyı, güzeller güzeli Jasmine’i ve kaplanı Rajah’ı unutabilir ki? Tamam tamam, Jabbar olmadan olmaz elbet.

Robin Williams’ın sesiyle hayat bulan Cin, dünyadaki pek çok çocuk için özeldi. O coşkulu sesi, bitmeyen enerjisi, ruh halleri arasındaki dalgalanmaları başka kim sadece sesiyle bu derece yansıtabilirdi ki?

Yönetmenler Ron Clement ve John Musker, filmin Elmas Edisyon Blu-ray versiyonu için bir araya geldi, Robin Williams’ı andı ve uzun bir zaman sonra meşhur bir hayran teorisini doğruladı.

- Reklam -

Hangisi mi? Filmin başında lambayı Aladdin’e satan göbekli satıcıyı hatırlıyor musunuz? Heh, işte o satıcı aynı zamanda bizim Cin’in ta kendisi!

- Reklam -

Bakın nasıl onaylıyorlar:
Aladdin’de yer alan baştaki satıcının Cin olduğuna dair spekülasyonlar gördüm. Bu doğru! Asıl amaç buydu aslında. Üstelik, filmin sonunda kendini Cin olarak açık ettiği bir yere de sahiptik ve elbette Robin [Williams] satıcının seslendirmesini yapan kişiydi. Hikayedeki bazı değişimler ve düzeltmeler yüzünden sondaki o açığa çıkışı kaybettik. Yani, bu aslında doğru olan bir şehir efsanesi.
Öte yandan, Aladdin’in dünyasının geçmişte yer alan bir ülke değil de, aslında post-apokaliptik bir dünya olduğu teorisini yalanlıyorlar. (Olsa çok çılgın olurdu hani)

Filmi bir de bu gözle izlemek şart oldu!

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Kurguyu genişletmek gerekirdi, bence üşendiklerinden hiç oralara girmemişler :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Phil'in Dehşet Verici Kısa Saltanatı

Phil’in Dehşet Verici Kısa Saltanatı: Mikro Dünyanın Mega Etkisi

Küçük Prens Film İncelemesi

Küçük Prens Film İncelemesi: Özüne Sadık Bir Animasyon