Guillermo del Toro’nun Hayvan Mezarlığı Sevdası Bir Başka (!)

guillermo-del-toro

Fantastik ve korku filmlerinin başarılı yönetmeni Guillermo del Toro, Stephen King’in meşhur romanı Hayvan Mezarlığı’nı beyazperdeye aktarabilmek için adam öldürmeye bile razı olduğunu açıkladı.

Pan’ın Labirenti, Hellboy ve Yaşam Kitabı gibi filmleriyle tanıyıp sevdiğimiz Meksika asıllı sempatik yönetmenimiz del Toro’nun gündemi bu aralar bayağı yoğun. Bir yandan Crimson Peak (Kızıl Tepe) adlı son filminin galasıyla uğraşıyor, diğer yandan da Pacific Rim 2 ve Hellboy 3 projelerinin hayata geçirilmesi için destek toplamaya çalışıyor.

Ancak görünen o ki ünlü yönetmenin aklını meşgul edenler sadece bunlarla sınırlı değil. Geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden hayranlarıyla sohbet eden del Toro, o gün okuduğu kitaba da değindi ve hemen akabinde ilginç bir yorumda bulundu:

Günün Kitabı: Stephen King’ten HAYVAN MEZARLIĞI. Merhametsizlik derecesinde karanlık ve duygusal. Okumayı bırakamıyorsunuz. Filmini çekebilmek için birilerini öldürebilirim.

Eh, film haklarını ellerinde bulunduran Paramount yetkililerinin yerinde olsak şu dakikadan sonra kendimizi sağlama alırdık doğrusu.

Sizlerin de çok iyi bildiği gibi Hayvan Mezarlığı seneler önce, 1992’de sinemaya aktarılmış ve şimdiye kadarki en iyi King uyarlamalarından biri olarak kabul edilmişti. Yeniden çekileceğine dair dedikodularsa uzun zamandır ortalıkta dolanıyor. Hatta Stephen King’in Yapım Aşamasındaki Tüm Film ve Dizileri adlı özel dosyamızda Juan Carlos Fresnadillo’nun (28 Weeks Later / 28 Hafta Sonra) yöneteceğine dair duyumlar olduğunu aktarmıştık sizlere.

Bakalım del Toro’nun bu hayali gerçek olacak mı? Siz ne dersiniz? Onu bu uyarlamanın bir parçası olarak görmek ister miydiniz?