Geleceğe Dönüş Günü Kutlu Olsun!

back-to-the-future-day-ust

Malum tarih geldi çattı! Gün Marty ve Doktor’un geleceğe adım attığı gündür!

21 Ekim 2015… Seneler önce, 90’lı yıllarda, Parliament Pazar Gecesi Sinema Kulübü’nün açılış müziğinin ardından Geleceğe Dönüş 2’yi izlerken bizler için çok ama çok uzak bir tarihti bu. O yıllarda 2000’den sonra teknolojik olarak bir sürü muhteşem şeye imza atılacağını düşünürdük. Uçan arabalar, hizmetçi robotlar, kendi kendini temizleye kıyafetler ve daha bir sürü şey…

O nedenle Marty, Doktor ve Jennifer üçlüsü DeLorean’dan bozma zaman makinesine atlayıp Hill Valley’nin geleceğine, aslına bakarsanız tam da 21 Ekim 2015’e gidip de onca muhteşem şeyle karşılaşınca bunu hiç yadırgamamış, hatta büyük beğeniyle karşılamıştık. İşte gelecek buydu! Olması gereken buydu!

back-to-the-future-time

Eh… Uçan arabalar ve uçan kaykayların hâlâ bizlerle olmadığı kesin. Jaws 19’a (ya da en azından fragmanına) ve Pepsi Perfect’e son anda kavuştuk. Geleceğin de filmdeki kadar umut vaat edici göründüğünü pek söyleyemeyiz. Ama şu anda bunların bir önemi yok. Çünkü vakit kutlama vakti!

Sinemanın bizlere en büyük armağanlarından biri gerçeği bir süre aklımızın dışında tutup hayal âleminin kapılarını aralamamızı, başka dünyalarda muhteşem maceralar yaşayabilmemizi sağlamasıdır. Öyleyse gelin, bu eski ama unutulmaz dostumuzun 30. doğum günü şerefine bir günlüğüne unutalım dertlerimizi ve doyasıya kutlayalım bu özel günü.

Geleceğe Dönüş Günü’nüz kutlu olsun!