Waldo’yu Boş Verin, Chewbacca Nerde Arkadaş?

wheres-the-wookie

Chewbacca kayboldu!

Where’s Waldo kitaplarını internetin yaygınlaşması ile herkes duymuş olsa da bazılarınız onu Gezgin Veli adıyla hatırlayacaktır. İsmi yayınlandığı her ülkede değişmiş bu karakterin, Amerika’da Waldo, Almanya’da Walter, Fransa’da Charlie ve Türkiye’de Veli olmuş. Kırmızı beyaz çizgili kazağı ve beresi, mavi pantolonu ve gözlükleriyle temaya uygun çizilmiş onlarca, yüzlerce karakterin arasında kaybolan Veli’yi ararız kitapta.

Yapımcılar da Where’s Waldo’dan esinlenerek Disney’in Star Wars’ı satın almasıyla yeniden patlamış Star Wars modasına Where’s the Wookie ile atlamışlar. Amazondan 12$’a sipariş etmek mümkün. Kitap Ulises Farinas gibi bir efsane ile birlikte bir çok çizerin oluşturduğu 40 sayfalık illüstrasyonlardan oluşuyor. Star Wars (ya da Gezgin Veli) hayranı değilseniz bile Ulises Farinas için almanız bile mümkün.

ewok-village

Böyle bir şeyden beklenebileceği gibi Star Wars evreninin pek çok farklı yerinde geçiyor kitaptaki çizimler. Binlerce karakter de içerdiğinden Where’s Waldo ruhuna uygun olarak birkaç sürprizle ve esprili anlarla karşılaşmayı da bekleyebilirsiniz.