Yekta Kopan Önderliğinde “Okumak & Yazmak Atölyesi” Başlıyor

yekta-kopan-ile-okumak-yazmak-atolyesi-ust

YapımLab ve Yekta Kopan işbirliğince hazırlanan “Okumak & Yazmak Atölyesi“, kısa bir süre sonra başlıyor.

Yazar, gazeteci ve sinema eleştirmeni Yekta Kopan’ın yıllardır yürüttüğü atölye bu yıl da meraklılarına hitap etmek için açılıyor. Toplamda 10 hafta sürecek olan organizasyonda okumak ve yazmak üzerine çeşitli aktiviteler gerçekleştirilecek ve katılımcılar bu usta isimden önemli bilgiler elde edebilecekler.

Okumak, yekta-kopan-ile-okumak-yazmak-atolyesiyazmak, dinlemek, yorumlamak, tartışmak, eleştirmek pratiklerini içeren bir atölye çalışması ve bütün bunların ekseninde, katılımcının kendi yaratıcılığının kaynaklarını araması.

“Kurmaca” bir dünyanın unsurları üstünden katılımcıların kendilerine ve yaşama doğru yapacakları bir yolculuk. Atölye çalışması boyunca, katılımcılarla birlikte hem Türk ve Dünya edebiyatının yetkin örneklerinin okuması gerçekleştirilecek hem de katılımcıların yazı çalışmalarına kapılar açılacak. Bu süreçte; kurmaca metinlerde zaman, mekan, karakter, olay örgüsü, anlatım teknikleri incelenecek. Ayrıca, yazmak ve yaratıcılık arasındaki ilişki, kurmaca metinlerin kaynakları konularında pratik çalışmalar yapılacak. Her hafta okumak ve yazmak üstüne eğlenceli, düşündürücü ve zihin açıcı çalışmalar yapılacak.

Çok kısa bir süre sonra başlayacak olan atölyeye katılım kontenjanla sınırlı. Haftada 1 Gün, 10 Hafta (haftada 2 saat, toplamda 20 saat) olmak üzere dersler Yekta Kopan tarafından verilecektir.

Katılım ve detaylı bilgi için Pazartesi – Cumartesi 10:00-18:00 saatleri arasında 0212 252 45 56 nolu telefonu arayabilir ve sorumlu kişi Ayşegül Yeşim ile görüşebilirsiniz.

Hatırlayacağınız üzere, geçtiğimiz yıl yayımlanan İpekli Mendil adlı yapıt, Yekta Kopan ile bu atölyeye katılan öğrencilerinin ortak çalışmasının ürünü. “Bir öykü sözlüğü yapmak istiyorum, öykümüzün nesnelerini, renklerini, kavramlarını, anlarını, karakterlerini maddeleştiren bir sözlük olacak bu,” diyerek yola çıkan Yekta Kopan, öğrencileri ile birlikte yediden yetmişe herkesin beğenisini kazanan ansiklopedik bir çalışmaya imza atmıştı.

Öykümüzde nesneler, karakterler, mekânlar ve daha fazlasını merkezine oturtan İpekli Mendil, Türkçe öykünün gelişim serüvenini, yüzyıllar içinde değişen çehresini, değişmeyen dertlerini 300 farklı öykücüden örneklerle gösteren bir başucu kitabı.

Atölyeye katılacak olanlara başarı dileklerimizi iletiyoruz.