Metro 2033 ve 2034 Bir Kez Daha Bizlerle

metro-2033-2034

Dmitry Glukhovsky’nin meşhur post-apokaliptik romanı Metro 2033 ve onun devamı niteliğindeki Metro 2034 tekrar bizlerle.

Daha önce dilimize Gürer Yayınları tarafından kazandırılan ama bir süredir baskısı tükenmiş vaziyette olan Metro romanları, Panama Yayıncılık etiketiyle bir kez daha raflardaki yerini aldı.

Özellikle Metro 2033 ve Metro Last Light adlı video oyunlarıyla ülkemizde bir hayli popüler olan bu iki kitap gelecekte, nükleer bir savaş sonrası Rusya’nın metro tünellerinde yaşamlarını devam ettirmeye çalışan insanların başından geçenleri konu alır. Zaten hep şehir efsaneleriyle dolu olagelmiş tüneller, radyasyonun da etkisiyle envai çeşit yaratıkla, anomalilerle ve açıklanamayan tuhaflıklarla dolup taşar. Bu da yetmezmiş gibi bir de “Dark Ones” (Kara Derililer) adı verilen kara derili, tuhaf yaratıklarla uğraşmak zorundadır artık insanlar. Metro tünelleri boyunca yolculuk edip yardım çağırmak ve insanoğlunu bu yeni tehdide karşı uyarmaksa Artyom adındaki bir gence düşer.

metro-2033-panama metro-2034-panama

Panama Yayıncılık tarafından basılan kitapların çevirisi eski baskılarda olduğu gibi yine Deniz Banoğlu’na ait. Her iki kitap da şu anda ön siparişte, raflarla buluşma tarihleriyse 31 Ekim.

Darısı Metro 2035’in başına!