Çarlardan Yıldızlara Fantastik Rus Sineması Pera’ya Geliyor!

rus-sinemasi

Pera Film ve Seagull Films işbirliğiyle “Çarlardan Yıldızlara: Fantastik Rus Sineması” başlığında Rus sinemasının fantezi ve bilimkurgu geleneği ülkemize konuk oluyor!

Robert Skotak, Dennis Bartok ve Alla Verlotsky’nin küratörlüğünü üstlendiği “Çarlardan Yıldızlara: Fantastik Rus Sineması30 Ekim – 13 Aralık 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek! Program Jakov Protazanov’un, Aelita: Queen of Mars adlı sessiz filmiyle başlıyor. Gezegenler arası seyahati konu edinen film, bir Tolstoy uyarlaması ve yönetmenin ilk uzun metraj sessiz filmi.

Rus sinemasının bilimkurgu, folklorik fantezi ve absürt mizahı kapsayan yaratıcı bir yönetmenlik geleneğine sahip birçok eğlenceli filmi bu özel gösterim sayesinde sinemaseverlerle buluşuyor.

Sovyet bilimkurgusunun önemli isimlerinden Aleksandr Kazantsev‘in bir romanından esinlenen Pavel Klushantsev‘in Fırtına Gezegeni ile festival devam ediyor. Ayrıca festivalde Rusya’nın en çok sevilen filmlerinden Amfibi İnsan da bulunmakta.

Ve elbette Andrei Tarkovsky… “Solaris” ve “Stalker” ile bizlerle oluyor.

Yönetmen Richard Viktorov’un, daha önce hiçbir insanın gitmediği yerlere cesurca giden yıldız gemisi Puşkin’in, derin uzayda insana benzeyen canlıların çürüyen cesetleriyle dolu terk edilmiş bir gemi bulmasıyla başlayan efsane filmi Zor Yollarla Yıldızlara da festivalin diğer filmlerinden.

Karen Shakhnazarov‘un Perestroyka döneminin en önemli filmlerinden biri olan Sıfır Kenti; Alexei ve Fedorchenko’nun aya ilk ayak basan kişilerin Neil Armstrong ve Buzz Aldrin olmadığını anlatan sarsıcı filmi Aya İlk Basan da Pera Film’in “Çarlardan Yıldızlara: Fantastik Rus Sineması” seçkisi arasında yer buluyor.

Biletler Biletix’te.