“Harry Potter and the Cursed Child” Kitapların Devamı Niteliğinde!

harry potter cursed-child

Harry Potter and the Cursed Child adlı tiyatro yapımına dair sır perdesi aralandı! Kitapların devamı niteliğinde bir konuya sahip olacak.

J.K. Rowling’in inatla söylediği bir şey vardı: Bu yapım, kitapların öncesinde yaşanan olayları kapsamayacaktı. Şimdi neden bu kadar ısrarcı olduğunu anladık. Meğer bu yapım 8. kitap görevi görecekmiş!

Hypable sitesine göre, iki bölümden oluşacak yapımın konusu şöyle:

Harry Potter olmak her zaman zordu. Bir eş ve okul çağındaki üç çocuğun babası olmanın yanında, Büyü Bakanlığı’nın çok çalışan bir çalışanı olmak da durumu kolaylaştırmıyordu.

Harry, durması gereken yerde durmayı reddeden geçmişle boğuşurken, en küçük oğlu Albus ise hiç istemediği bir aile mirasıyla baş etmek zorunda. Geçmiş ve şimdi uğursuzca birbirine karışıyor. Baba ve oğul rahatsız edici gerçeği öğreniyor: bazen karanlık umulmayan yerden gelir.

Fiyuuuvv! Harry Potter and the Cursed Child adını düşündüğümüzde (Harry Potter ve Lanetli Çocuk) bu çocuğun onun oğlu olabileceğini hiç düşünmemiştik. Neler planlandın yine Rowling!

Rowling demişken, kendisi konu hakkında şöyle diyor:

Bu hikayenin var olmasının tek nedeni, doğru insanlardan oluşan bir grubun, Harry Potter’ın sahnede nasıl sergileneceğine dair harika bir fikirle bir araya gelmesindendir. Eminim ki, seyirciler Harry Potter and the Cursed Child’ı gördüğünde hikayeyi neden bu şekilde anlatmayı seçtiğimizi anlayacaklar.

Hiçbirimiz Harry Potter’ın çocuğu olarak büyümenin kolay bir şey olabileceğini düşünmüyoruz zaten. Bakalım en küçükleri olan Albus bu konuda ne gibi zorluklar yaşayacak? Dahası, Harry’nin hem laneti hem de takdisi olan geçmişi öz oğluna nasıl dertler açacak?

O değil de, Türkiye’ye gelecek mi bu yapım?!