Jumanji’nin Yeniden Yapımı İçin Çalışmalara Başlandı

jumanji_ust

90’ların en meşhur filmlerinden biri olan Jumanji bir kez daha beyazperdede bizlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Merhum Robin Williams’ın başrolünü oynadığı ve bir grup çocuğun esrarengiz bir masaüstü oyununu oynarken yaşadığı olağanüstü maceraları anlatan Jumanji’yi hatırlamayanınız yoktur. Kaç kez bir oyunun başına oturup da zarları sallarken o filmi yâd etmedik ki?

İşte bu yüzden Sony Pictures geçtiğimiz yaz aylarında film takvimini açıkladığında ve listede yer alan isimler arasında Jumanji’yi gördüğümüzde bir hayli sevinmiştik. Gerçi yayın tarihi olarak Aralık 2016’dı gözüküyordu, ama olsun!

Bugünse film için ilk somut adımlar atılmaya başlandı. Sony cephesinden gelen habere göre filmin senaristliğini oldukça yakından tanıdığımız biri isim, Scott Rosenberg (Con Air, Gone in 60 Seconds, Armageddon) üstlenecek. Daha çok macera-aksiyon türündeki yapımlarla adından söz ettiren Rosenberg’ün Jumanji’de nasıl bir performans izleyeceği merak konusu.

Bununla birlikte filmin Chris Van Allsburg’ün 1981 yılında yazdığı Jumanji kitabına daha sadık olacağı da söylenenler arasında. Biz pek bilmesek de 1995 yılında çekilen ilk uyarlama ile kitabın arasındaki bağlantılar çok fazla değil. Örneğin Robin Williams’ın canlandırdığı Allan Parrish de dahil olmak üzere pek çok yetişkin karakter aslında kitapta yer almıyor. Aynı şekilde 20 yıl boyunca oyunun içinde mahsur kalan biri de aslında yok.

Bakalım bu yeni uyarlama eskisinin tadını verebilecek mi? Bekleyip göreceğiz.