Zack Snyder’dan İlginç Yorum: “Batman Superman’i yener”

batman-v-superman-ust

Batman v Superman: Dawn Of Justice filminin yönetmeni Kara Şövalye’nin Çelik Adam’ı yeneceğini iddia etti ve neden bu şekilde düşündüğünü açıkladı.

Batman ile Superman’in kapışması bugüne dek pek çok kez ele alınmıştır. Dark Knight Returns, Kingdom Come ve Injustice: Gods Amongs Us son yıllardaki örneklerinden akla ilk gelenler. Bununla birlikte bu maceralar nasıl biterse bitsin her iki kahramanın hayranları da inatla kendi taraflarının kazanacağını iddia etmeye devam etmiş, bu mücadelelerin benzerlerini görmeyi heyecanla bekleyip durmuştur.

O nedenle Batman v Superman duyurulduğunda yaşanan heyecan dalgasını anlamak hiç de zor değil. Kim yener tartışmalarının daha önce hiç olmadığı kadar alevlenmesini de öyle… Dünya üzerindeki hiçbir şeyin zarar veremediği, insanüstü bir varlık olan Superman mi? Yoksa hiçbir süper gücü olmamasına rağmen her ihtimale karşı hazırlıklı olmasıyla bilinen Batman mi?

Filmin yönetmeni Zack Snyder da geçtiğimiz günlerde Total Film’e verdiği bir röportajda bu tartışmalara katıldı ve oldukça ilginç bir yorumda bulundu:

Bence Batman bir dövüşte Superman’i yenebilir. Ama bunun kriptonitle ya da fragmanda gördüğünüz yüksek teknolojili zırhlarla alakası yok. Batman’in sahip olduğu avantaj Superman’in iyiliği, adil oynamaya olan yatkınlığı… Batman onun bu yönünü nasıl istismar edeceğini biliyor.

Zack Snyder’ın tam bir Dark Knight Returns hayranı olduğunu ve geçmişteki çizgi romanlara baktığımızda Batman’in Superman’i nasıl alt ettiğini hatırladığımızda bu sözünün ne ima ettiğini az çok çıkarabiliyor ve yönetmene bilgiç bilgiç göz kırpıyoruz.

Öte yandan Batman’i canlandıran Ben Affleck ise söz konusu son teknoloji zırhla ilgili enteresan bir gerçeği yine aynı röportajda gözler önüne serdi:

Zırh %100 CGI yapımı. Onu kuşanıyormuş gibi yaptığım sahnelerde giydiğim özel kıyafet dünyadaki en utanç verici, en saçma şey. Sette serbestçe dolaşabiliyorsunuz, onlar da kıyafeti dijital olarak üzerinize yerleştiriyorlar. Onu giymek oldukça utanç verici, ama dijital efektlerle uğraşan çocukların işlerini kolaylaştırıyor. Önceliğin kimde olduğunu tahmin edebilirsiniz…

Batman v Superman: Dawn Of Justice (Batman ve Superman: Adaletin Şafağı) beş ay kadar sonra, 25 Mart 2016’da sinemalarda olacak.