Harley Quinn, Suicide Squad’daki Tehlikeli Bir Aşk Üçgeninin Merkezi Olacak

harley-quinn-empire

Bu hafta Empire dergisini mesken edinen Suicide Squad kadrosu, verdikleri röportajda Harley Quinn’in bir aşk üçgeninin merkezi olacağını açıkladı.

Will Smith (Deadshot) ve yönetmen David Ayer’ın verdiği röportaj Harley’nin filmdeki konumuna dikkat çekiyor. Deadshot ve Harley arasında bir şeylerin olduğuna dair gelen yorumlara biz pek şaşırmadık. Hatırlarsanız ikilinin setten gelen fotoğrafları zaten uzun zamandır bu şüpheyi taşımamıza neden oluyordu. Peki Will Smith konu hakkında ne dedi? Hemen ona göz atalım:

Harley en büyük baş belası, ama Deadshot’ın gözü biraz onun üzerinde. Burada oldukça tehlikeli bir romantizm açısı var.

Öte yandan David Ayer’a ait olduğu iddia edilen açıklamalara göre, Harley Quinn’in ilişkileri filmin ana konularından biri olacak. Bir karakter olarak özgürleşmesi ve Joker’in etkisinin dışına çıkarak kendini bulmasının konu edileceği de yine Ayer’ın sözleri arasında gösteriliyor. Dahası, açıklamada dikkat çeken bir söz var:

Bu, herkesin yolculuğundaki tam bir metafor.

Deadshot ve Harley ilişkisi de çizgi roman okurlarının ilk defa göreceği bir yenilik değil. Adam Glass tarafından yazılmış ve Cliff Richards tarafından çizilmiş Suicide Squad #3’te bu ilişki karşımıza çıkmıştı. Hatta Harley ve Deadshot aynı sayıda cinsel bir birliktelik de yaşamıştı.

O zaman bu açıklamaları doğru kabul edersek, bunun Suicide Squad’dan öte bir Harley Quinn filmi olduğunu mu düşünmeliyiz? Dahası, Harley’nin özgürleşmesi sadece onun erkeklerle kurduğu ilişkileriyle mi sağlanabiliyor? Ben buna kendini bulma ya da özgürleşme demezdim hani.