Kıyamet Tarikatı Raflarda

kiyamet-tarikati-ust

Ümit İhsan uzun süreli sessizliğini bozdu ve Kayıp Ruhlar adlı yeni bir fantastik-polisiye serisiyle okurlarına yeniden merhaba dedi.

Kendisini en son Yokluk Bahçesindeki Kayıp Melodi adlı ödüllü gençlik kitabıyla gördüğümüz, daha sonraysa 6 Üstü Hikâye adlı derlemede bir öyküsüyle yer alan genç yazarlarımızdan Ümit İhsan, iki yıllık suskunluğuna yepyeni bir romanla son verdi: Kıyamet Tarikatı.

Fantastik – polisiye türündeki kitap aynı zamanda Kayıp Ruhlar Serisi’nin birinci cildi olma özelliğini taşıyor. Konusu ise şöyle:

kiyamet-tarikati-umit-ihsanEğilin önümde ey insanoğlu. Ben karanlıkların hükümdarı, kötülüklerin efendisi Şeytan.

Hatırlayın, hepimizi yaratan bana atanızın önünde eğilmemi emretmişti de ben karşı gelmiştim bu emre. Sizin yüzünüzden kovuldum Cennetten ben, sizin yüzünden azledildim görevimden. Şimdi eğilin önümde, bana uyun, itaat edin bana…

Var olduğunuz günde de vardım ben, siz yokken de, sayenizde sonsuza dek de olacağım içinizde. Ben var eden siz değildiniz ama varlığım sayenizde devam etti. İnsan gibi yaşamak varken şeytanlaşmayı tercih ettiniz., sağ olun, var olun evlatlarım.

Şimdi artık yeryüzüne inme zamanı geldi. Yalanlarınızla, riyalarınızla, düşmanlıklarınızla, öfkelerinizle, hırslarınızla, şehvetlerinizle, korkularınızla hep yakınınızda tuttunuz beni ama yetmiyor artık bu bana. Şimdi korku ve gözyaşının, kan ve zulmün zamanına açalım kapıları, birlikte daha başaracağımız çok şey var, birlikte işlenecek daha çok cinayet, gözyaşı döktürülecek çok insan var. Haydi benim insan evlatlarım, küçük şeytancıklarım el ele verip yerle bir edelim dünyayı, Yaratanın var ettiğini yok edelim beraber…

Postiga Yayınları’ndan çıkan romanın editörlüğünü Güven Akgün, yayın yönetmenliğini ise Gökay Türkyılmaz üstleniyor. Kitabın künye bilgilerine hemen buradan ulaşabilirsiniz. Son olarak Ümit İhsan’ın 7-8 Kasım tarihlerinde İstanbul Tüyap Kitap Fuarı’nda kitaplarını imzalayacağını belirtelim.