İllüstrasyonlu Harry Potter Kitaplarının İlki YKY İle Geliyor!

harry-potter-ve-felsefe-tasi-jim-kay-ust

Harry Potter ve Felsefe Taşı, Jim Kay’in kitaba özel 100’den fazla illüstrasyonuyla Türkçe olarak yayımlanıyor!

Türkiye’deki Harry Potter hayranlarının merakla beklediği illüstrasyonlu kitapların ilki beklenildiği üzere Yapı Kredi Yayınları tarafından büyük bir titizlikle hazırlandı ve raflara sürülmek üzere.

harry-potter-ve-felsefe-tasi_jim-kayBildiğiniz üzere geçtiğimiz aylarda Harry Potter’ın İngiltere’deki yayıncı kuruluşu Bloomsbury, ödüllü çizer Jim Kay’in seriye özel çizimleriyle tüm kitapları yeniden yayımlanacağını açıklamıştı ve biz de sizlere ilk olarak şu haberimizde bu bilgiyi sunmuştuk.

Kitaptan yeni görselleri paylaştığımız bir diğer haberimizin ardından ise çizer Jim Kay’in açıklamalarıyla birlikte bu harika çizimleri yayımlamıştık. Şimdi ise çok daha sevinçliyiz çünkü YKY bizi kırmadı ve bu kitabı Türkçe olarak bizlere sundu!

Nisan ayındaki haberimizde yayınevine şu şekilde çağrıda bulunmuştuk:

Kay’in hayal gücünden kağıtlara taşan bu harika çizimleri sizlere sunmadan önce çok önemli bir konuya değineceğiz: Evet, büyüdük belki ama Harry Potter sevgimiz ilk günkü kadar taze. Bu yüzden Yapı Kredi Yayınları’na sesleniyor ve bu versiyonları ülkemizde de görmek istediğimizi dile getiriyoruz. Evet, evet… YKY bizi kırmayacaktır!

Yapı Kredi Yayınları’na ne kadar teşekkür etsek azdır herhalde. Her yıl 1 Harry Potter kitabının daha çizimlerle buluşacağını biliyoruz. Seneye kavuşacağımız Sırlar Odası’na dek Felsefe Taşı’nı bu harika çizimlerle bir kez daha okumak çok keyifli olacaktır.

Bakın J.K. Rowling çizer Jim Kay için neler diyor?

Jim Kay’in resimleri beni derinden etkiledi. Harry Potter’ın dünyasını yorumlama tarzını çok beğendim, yeteneğini paylaştığı için onur ve minnet duyuyorum.

Harry Potter serisini ilk defa keşfedecek yeni okurlar ve yeniden keşfetmeyi arzulayan sadık hayranlar için büyüleyici bir fırsat diyor ve çevirisinin yine Ülkü Tamer’e ait olduğunu belirterek sizleri kitabın künye bilgilerine göz atmanız için buraya davet ediyoruz.

Son olarak, kitabın fiyatının ortalama bir okur için yüksek olduğunu görüyoruz ama endişelenmiyoruz zira İstanbul Tüyap Kitap Fuarı’nda YKY’nin yapacağı indirimi dört gözle bekiyoruz. Oraya kadar giden Harry Potter hayranlarını elleri boş göndermeyeceklerini umuyoruz. Ve ayrıca, kitap fuarına gitme şansı olmayanları da kitap satış sitelerine yönlendiriyoruz. En azından etiket fiyatının biraz daha altına satın almak mümkün olabiliyor.

Harry Potter ve Sırlar Odası’na dek, teşekkürler YKY!