Charlie Brown ve Snoopy 65 Yaşında!

peanuts-movie-trailer-65-years

Blue Sky önümüzdeki ay gösterime girecek The Peanuts Movie için yeni bir fragman yayınladı ve karakterlerin 65. yaşını kutladı.

Charlie Brown ve arkadaşları ilk kez günümüzden yaklaşık 65 yıl önce, 2 Ekim 1950’de çizilmiş merhum Charles M. Schultz tarafından. Düşünebiliyor musunuz? 65 yıl! Ve bunca zaman sonra hâlâ dünya çapında milyonlarca hayrana sahip. “Ölümsüz eser” dedikleri böyle bir şey olsa gerek…

Blue Sky stüdyosu da (Buz Devri, Robotlar) bu vesileyle The Peanuts Movie için yeni bir fragman yayınladı. Videoda Charlie Brown ve Snoopy’nin, hatta bildiğimiz tüm o diğer eski dostların hiç ama hiç değişmediğini görüyoruz. Lucy hâlâ mütemadiyen öfkeli, Linus hâlâ battaniyesiyle dolaşıp parmağını emiyor, Schroder bulduğu her fırsatta piyanosunu konuşturuyor ve Charlie Brown sık sık destansı potlar kırıyor.

Film tıpkı eski çizgi filmlerde olduğu gibi Snoopy’nin ezeli düşmanı Kızıl Baron’la kapışmasını, Charlie Brown’ın ise kızıl saçlı kızla konuşabilmek için tüm cesaretini toplamaya çalışmasını, ama şansın hiçbir zaman yanında gitmeyişini konu alacak. Ama hepsinin temelinde küçük bir çocuk ile köpeği arasındaki dostluğu sunacak bizlere elbette.

İşin güzel yanı Blue Sky’ın karakterleri üç boyutlu olarak tasarlamakla yetinip işin kolayına kaçmak yerine onları tıpkı çizgi filmlerde ve çizgi romanlarda gördüğümüz şekliyle ekrana yansıtmaya çalışması. Videoyu dikkatle izlerseniz hiçbir karakteri alışık olmadığımız bir açıyla görmediğimizi hemen fark edebilirsiniz. Bir diğer güzel ayrıntıysa filmde Snoopy ile Woodstuck’a yıllar boyunca sesiyle hayat veren merhum Bill Melendez’in ses kayıtlarının kullanılması.

Senaryosu Charles M. Schultz’un oğlu ve torunu tarafından yazılan The Peanuts Movie ülkemizde 13 Kasım tarihinde vizyona girecek. Bizler de bu eski dostla yeniden kucaklaşmak için battaniyelerimizle orada olacağız.

Doğum günün kutlu olsun Charlie Brown!